Stäng meddelande

Kontakta Centrum för vuxenutbildning

Centrum för vuxenutbildning
Telefon: 090-16 17 20 (10.00–11.00 måndag–torsdag)

Besöksadress: Sveagatan 8

Kontakta personal

Kontakta Umeå kommun

Telefon: 090-16 10 00

Besöksadress: Skolgatan 31A, 901 84 Umeå
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-17.00

Stödpersonal

Stöd och omsorg är en sektor som har stort behov av arbetskraft. Som utbildad stödpersonal får du ett brett arbetsfält inom stöd och omsorg.

Att arbeta som utbildad stödpersonal är ett passande yrke för dig som vill ägna dig åt att ge stöd och hjälp till människor i deras vardag. Du visar ett genuint intresse för andra människor och strävar efter att lära dig mer om olikheter samt hur du som anställd behöver agera och vara för att skapa en bra vardag för de du arbetar med.

Vår utbildning till utbildad stödpersonal ger dig kompetens för arbete inom bland annat funktionshinderomsorgen och socialpsykiatrin. Du kommer att få en fördjupad kunskap om olika funktionsnedsättningar och psykiatriska tillstånd, och hur du kan arbeta för att bemöta och stärka dessa individers förmåga att leva ett självständigt liv utifrån sina förutsättningar.

Utbildningen till utbildad stödpersonal är på 800 poäng. Du kan sedan välja att fortsätta läsa till undersköterska och läser då ytterligare 700 poäng. Du kan läsa mer om Vård- och omsorgsutbildningen på denna länk.

Studierna planeras utifrån dina tidigare kunskaper och erfarenheter, vilket i vissa fall kan valideras (bedömas och värderas). Är du intresserad av att validera din utbildning kan du också göra en ansökan till vår valideringsutbildning. Information om den finns på denna länk: Validering Vård- och omsorg

Efter utbildningen har du möjlighet att söka jobb på bland annat LSS-boende, korttidsboende, daglig verksamhet, boendestöd eller inom personlig assistans för barn, ungdomar och vuxna.

Bild

Bildtext (Ändras i inställningar och glöm inte alt-text)

Skriv ut
Senast uppdaterad: 1 december 2023
Sidan publicerad av: Nikita Björnebäck