Stäng meddelande

Vård och omsorg

Kontakta Centrum för vuxenutbildning

Centrum för vuxenutbildning
Telefon: 090-16 17 20 (10.00–11.30 måndag–torsdag)

Besöksadress: Sveagatan 8

Kontakta personal

Kontakta Umeå kommun

Telefon: 090-16 10 00

Besöksadress: Skolgatan 31A, 901 84 Umeå
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-17.00

Vård och omsorg är en sektor som har stort behov av arbets­kraft. Som undersköterska eller motsvarande får du ett brett arbetsfält inom såväl offentlig som privat sektor.

Umevux är ett certifierat Vård- och omsorgscollege, vilket betyder att vårdbransch och utbildning tillsammans skapar en kvalitetssäkrad utbildning där du får den kompetens som efterfrågas på arbets­marknaden. Elever som klarar en utbildning inom ett VO-College får diplom.

Undersköterskutbildningen är på 1500 poäng. Du läser först 800 poäng som motsvarar vårdbiträdesnivå. På undersköterskenivån väljer du sedan en vårdspecialisering inom äldreomsorg, hälso- och sjukvård, psykiatri eller funktionshinder. Som en del av utbildningen ingår 9–13 veckor APL, arbetsplatsförlagt lärande.

Studierna planeras utifrån dina tidigare kunskaper och erfarenheter, vilket kan valideras (bedömas och värderas), se Validering nedan. Utbildningen omfattar cirka 85 veckor på heltid.

Behöver du stöd i dina studier kontaktar du Stödfunktionen

Vad är VO-College?

Vård- och omsorgscollege, VO-College, är en samverkansform på regional och lokal nivå mellan utbildningsanordnare och arbetsliv inom vård och omsorg. VO-College ger den studerande en modern utbildning med hög kvalitet inom både teori och praktik.

Läs mer här: VO-College Västerbottens hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Som elev vid Umevux Vårdutbildning har du möjlighet att validera både din praktiska och/eller teoretiska kompetens inom vård och omsorg. Utbildningen kan på så sätt förkortas eller anpassas. Kontakta vår studie- och yrkesvägledare för mer information.

Information om validering från Skolverket Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 1 mars 2023
Sidan publicerad av: Nikita Björnebäck