Stäng meddelande

Kontakta Centrum för vuxenutbildning

Centrum för vuxenutbildning
Telefon: 090-16 17 20 (10.00–11.30 måndag–torsdag)

Besöksadress: Sveagatan 8

Kontakta personal

Betyg

Här kan du som har studerat på vuxenutbildning i Umeå kommun beställa utdrag ut betygskatalog.

Du som läser till en fullständig gymnasieutbildning kan efter planering med studievägledare ta ut gymnasieexamen/slutbetyg.

Observera att du inte automatiskt får ut ditt betyg vid avslutade studier, utan behöver göra en beställning.

Beställning av betyg

Betyget skickas med post till din folkbokföringsadress 1–2 veckor efter att vi har mottagit beställningen. Inga betyg skickas inskannade per mejl på grund av GDPR-lagstiftning.

Alla betyg förs över till betygsdatabasen UHR (Universitets- och högskolerådet). Undantaget är betyg utfärdade före 2012 som inte automatiskt överförts till UHR.

Beställ slutbetyg innan 1 juli 2021

Har du samlade betygsdokument men inget slutbetyg? Sista dagen att ta ut ett slutbetyg är 1 juli 2021.

Du som har läst kurser på vuxenutbildning i Umeå kommun och har samlade betygsdokument har till den 1 juli 2021 möjligheten att hinna ta ut ett slutbetyg. För att få ut ett slutbetyg behöver du ha giltiga betygsdokument med tillräckligt många godkända kurser.

Är du osäker på hur många poäng du saknar för att få beställa ett slutbetyg kontakta en av vuxenutbildningens studie- och yrkesvägledare.

Frågor och svar

Har du läst på gymnasium i Umeå kommun kan du beställa betyg från Umeås stadsarkiv.

Länk till stadsarkivetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Gymnasieexamen

Om du påbörjade dina studier efter den 1 juli 2012 – antingen inom gymnasieskolan eller kommunal vuxenutbildning så läser du mot en gymnasieexamen.

Slutbetyg

Har du påbörjat dina studier innan den 1 juli 2012 kan du räkna samman gymnasiekurser från tidigare gymnasieformer, då läser du mot ett slutbetyg.

Kontakta din studie- och yrkesvägledare för vad som gäller för just dina betyg.

Den grundläggande behörigheten är gemensam för all högskoleutbildning i hela landet och fastställs av regeringen. Läs mer om grundläggande behörighet på Antagning.se

Länk till Antagning.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Du hittar information om bedömning av utländska betyg på Universitets- och högskolerådets (UHR) webbsida.

Länk till UHR – bedömning av utländsutbildninglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Senast uppdaterad: 18 februari 2021
Publicerad: 11 juni 2019