Kontakta Familjedaghem på Mariehem

Besöksadress:

Ann Broström

Välkommen till oss på Mariehem

Så här kan en dag hos oss se ut

Ibland börjar våra dagar 6.30, då tar vi det lugnt och äter frukost innan dom övriga barnen kommer mellan 7.45 och 9.00.

Vi brukar gå ut vid 8.30 och vara ute tills det är dags för lunch. Vi nyttjar vår gård och lekplatser runt omkring. Vi gör också promenader till vattentornet, ICA, kolonilotten, Mariehemsängarna eller ner till Nydalaområdet. Oftast är det barnen som bestämmer vart vi ska gå eller göra.

Varannan vecka går vi till Sagostunden på Mariehemsbiblioteket på förmiddagen.

En dag i veckan (torsdagar) är vi tillsammans med Ersbodas dagmammor i vår gemensamma lokal på
Ersboda Folkets Hus.

Vi äter lunch vid 10.30–11.00, beroende på hur trötta småbarnen är. Vi har barn som sover både ute på balkongen i vagn och inomhus. Under vilan brukar de större barnen ta det lugnt och pyssla vid köksbordet, läsa i soffan, se ett barnprogram eller leka lugna lekar.

På eftermiddagen är det fri lek ute eller inne och mellanmål cirka 13.30 tills barnen blir hämtade, vilket varierar i tid fram till 17.00.

En presentation av Ann Broström

Det är kul, intressant och kreativt att arbeta med barn! Jag har arbetat som dagbarnvårdare sedan 2013 och kommer ursprungligen från Solna.

Jag har tre egna barn, som i dag är vuxna. Vårt hem har alltid varit öppet för kompisar och det har i det närmsta alltid varit som ett dagis/fritids/ungdomsgård hos oss.

Jag har haft en tonårsflicka som fosterbarn och varit avlastningsfamilj åt ett syskonpar under 90-talet i Solna stad. Har tidigare erfarenheter av arbete som personlig assistent och barn med diagnoser (borderline, autism, dyslexi, adhd). Jag har även varit engagerad i Föräldrar på stan under många års tid. Jag har ingen pedagogisk utbildning.

Jag bor i en trea på 81 m² på Mariehemsvägen 25L (bakom vårdcentralen). Det finns pälsdjur (kanin) i hemmet.

Vår adress:

Familjedaghemmet: Mariehemsvägen 25L, 906 53 Umeå