Studieformer

Du väljer mellan två studieformer när du läser Vård- och omsorgsutbildningen.

Schemalagd undervisning

Undervisningen bedrivs på heltid. Den består av föreläsningar, metodövningar, grupparbeten, egna studier och andra obligatoriska moment med lärare.

Intag 2 gånger per år.

Distansstudier med obligatoriska träffar

Studierna sker via vår internetbaserade lärplattform, LärUm så därför måste du ha tillgång till dator och ha datavana. Kommunikationen med din lärare sker via LärUm och du kan även kontakta din lärare via mail.
När du blivit antagen får du göra en individuell studieplan med skolans studie- och yrkesväg­ledare. Du bestämmer själv i vilken hastighet du vill studera. Det är viktigt att du håller din individuella studieplan.

Intag sker 4 gånger per år.

Språkförstärkt vårdbildning mot vårdbiträde , 800 poäng – 3 terminer

Undervisningen bedrivs på heltid. Det är en vårdlärare och en svenskalärare i klassrummet och du som elev läser både vårdämnen och vårdinriktad svenska. Det ingår 10 veckor APL ( arbetsplats förlagt lärande

Hade du nytta av informationen?  
(10 röster)

Sidan granskad av Lars Erik Sundström

2019-04-15

Komvux är Umeå kommuns egen vuxenutbildning. Vi har behöriga och närvarande lärare. Vår målsättning är att på ett flexibelt sätt erbjuda behörighetsgivande och kompetenshöjande utbildning för vuxna. Vi hjälper dig att utvecklas efter din förmåga.