Elin och Rebecca, två av lärarna på Akademikerspåret.

Akademikerspåret - förberedande kurs inför akademiska studier

Akademikerspåret riktar sig till elever som har en akademisk eller gymnasial bakgrund och som siktar på att gå vidare till högre studier här i Sverige. Syftet är att ge eleverna en bra grund i det svenska språket, men också att få en god studieteknik och läsvana

Utbildningen erbjuder utökade timmar. Dessa timmar består av bl.a. skrivträning samt bokcirkel. Akademikerspåret har också ett samarbete med Länsstyrelsen och Stadsbiblioteket, vilket ger möjlighet att inom kursen söka praktikplats.

Akademikerspåret ställer höga krav på närvaro, studietakt och eget ansvar för självstudier.

Utbildningen har ett nära samarbete med SFI:s studievägledare samt Komvux. Detta för att ge eleverna en så snabb väg vidare från SFI som möjligt, samt ta tillvara elevernas erfarenheter på bästa sätt.

Hade du nytta av informationen?
(5 röster)

Anne Kiviniemi
Viva komvux/sfi
anne.kiviniemi@umea.se

Sidan granskad av Conny Forsström

2018-05-08

Komvux är Umeå kommuns egen vuxenutbildning. Vi har behöriga och närvarande lärare. Vår målsättning är att på ett flexibelt sätt erbjuda behörighetsgivande och kompetenshöjande utbildning för vuxna. Vi hjälper dig att utvecklas efter din förmåga.