Att lyckas med dina studier

Den hjälp vi erbjuder dig för att du ska klara dina studier på bästa sätt är följande:

Studiestöd

Studiestöd erbjuds via stödteamet – här är mer information >>

Digital kompetens

För dig som läser SAS grund ges stöd och hjälp inom ämnet Digital kompetens.

Elever på SAS G2, SAS G3 eller på SAS1 har tiden onsdag 8.30-9.50 i SAL K8

Elever på SASG1 (båda kurserna) har tiden torsdagar 8.30-9.50 i SAL K9

Elevdatorer

Elevdatorer finns på Matrisen, Lärlingsgatan 21. Fem stycken datorer finns i Cafeterian/Skrivsalen, två elevdatorer finns i uppehållsrummet vid huvudentrén. I Vårdvillan, hus 6, Umestan finns elevdatorer i de allömänna utrymmena i anslutning till lektionssalarna.
OBS! För att kunna använda skolans datorer måste du ha användarnamn och lösenord.

Förbättra din studieteknik

Se våra länkresurser för studieteknik

Förväntansdokument

Vad krävs för att lyckas med sina studier? Här får man kunskap om vad som förväntas av såväl studerande som personal. Utifrån detta kan man välja studieform och planera sina studier. Här är sidan med förväntansdokument.

Räknestugar

Gratis räknestugor på Dragonskolan och Midgårdsskolan öppna för alla elever. Läs mer här.

WebMath

Du som studerar vid Viva komvux har gratis tillgång till den webbaserade resursen WebMath
Upplägg: Du kan via Internet tillgodogöra dig Grundskolans och Gymnasiets matematikkurser. Totalt cirka 30 timmar med över 400 animationer.
Adress: www.webmath.se
Användarnamn: Viva

Länkbibliotek

Viva komvux länkbibliotek har massor av länkar till undervisningsresurser i allmänna ämnen.

Hade du nytta av informationen?
(69 röster)

Sidan granskad av Lars Erik Sundström

2017-01-05

Komvux är Umeå kommuns egen vuxenutbildning. Vi har behöriga och närvarande lärare. Vår målsättning är att på ett flexibelt sätt erbjuda behörighetsgivande och kompetenshöjande utbildning för vuxna. Vi hjälper dig att utvecklas efter din förmåga.