Barnboksveckan

Barnboksveckan firas för sjunder året i rad - i landet och på Västangård. I år firar vi Astrid Lindgren!

Mellan den 12 och 18 november infaller barnboksveckan i hela Sverige. Då är det tänkt att vi ska läsa mer barnböcker och att vi ska få upp ögonen för barnböckerna. Runt om i Sverige anordnas en hel rad med aktiviteter denna vecka.

Lennart Hellsing var den person som står bakom idén med barnboksveckan. Han ville att man under år 2000 hade en manifestation för barnböckerna och en referensgrupp bildades där man funderade över vad man kunde tänkas göra. Hans vision var ett kontaktnät med en barnboksansvarig i varje kommun.Det är Svenska barnboksinstitutet och LÄS 2000! Som driver idén om en särskild kampanjvecka för barn- och ungdomsboken. Den infaller vecka 46 och då manifesteras barn- och ungdomsboken på de skolor, förskolor, bibliotek, museer och andra institutioner, som är medlemmar i LÄS 2000!.

På Västangård har biblioteket varje år arrangerat utställningar med hjälp av barn från förskolan och skolan under temat: sagans väsen. Vi har jobbat kring troll, spöken, alver och älvor, häxor, drakar. I år kommer vi att ägna oss åt Astrid Lindgrens sagovärld.

Historiken kring Barnboksveckan!

Barnboksveckan på Västangård - historik!

Hade du nytta av informationen?
(2 röster)

Västangårds skola
Aktörgränd 29

Sidan granskad av

2007-11-10 23.36

Umeås kommunala skolor har behöriga lärare, specialpedagoger, skolsköterskor, kuratorer, skolläkare, studievägledare, IT-tekniker, idrottshallar, skolbibliotek — och allt annat som behövs för att ditt barn ska få chansen att utvecklas efter sina förutsättningar.