Ungdomsingången

Unga arrangörer

Ansiktsmålning, musikarrangemang, brännboll och grillkväll. Allt är gratis för deltagarna och arrangeras av Unga Arrangörer som sommarjobb för Viva Unga.

För andra året i rad har Viva Unga sommarjobb för unga arrangörer. Felicia Kensson och Alexander Hammernes (bilden) är två av de sex ungdomar som är med i årets upplaga av Unga Arrangörer. Under tre veckor kommer de att planera och genomföra olika aktiviteter i stan. Viva Unga står bakom sommarjobben där unga får lära sig att arrangera. Efter en första genomgång har deltagarna tillgång till en handledare att fråga om råd kring arrangemangen.

Gruppen har redan planerat några arrangemang som de nu ska söka tillstånd för. Fredag den 29 juni höll de i ansiktsmålning utanför Glashuset på Rådhustorget. Ikväll, måndag den andra juli, blir det brännboll och grillkväll vid Nydalasjön.

Fredag den sjätte juli har gänget planerat en spelning som går under namnet Summer Sound. Den kommer att hållas på Hamnmagasinets utescen om det blir fint väder, annars hålls den inomhus. Banden till arrangemanget Summer Sound har arrangörerna hittat via bekanta. Marie Adolfsson som jobbar på Hamnmagasinet har också bidragit med några band.

Felicia är 17 år och hittade och sökte jobbet via kommunens webbplats. Alexander fyller 17 år i år och blev tipsad av en kompis om sommarjobbet. — Det är bra att kunna arrangera inför egna spelningar, säger Alexander som spelar i ett band som heter Extrakt.

Alla arrangemang är gratis och alla är välkomna.

Hade du nytta av informationen?  
(30 röster)

Innehåll

Föregående nyhet 

Sidan granskad av Maria Olsson

2012-06-27

På www.umea.se/ung samlar vi information och länkar för att du som är ung i Umeå kommun lätt ska kunna få hjälp och hitta den information du söker.