Ungdomsingången

Filminspelning på Hamnmagasinet

Vecka 25 pågick en filminspelning på Hamnmagasinet.

Carl-Petter Montell och Alba August (bilden ovan) är två av skådespelarna som är med i filmen. — Umeå är en fin stad, säger Carl-Petter. Jag har inte varit här förut, bara åkt förbi.
Carl-Petter är 23 år och har hållit på med teater sedan han var barn. Som vuxen har han frilansat både bakom och framför kameran.

— Igår spelade vi in i en rättssal. Det var jättecoolt, säger Alba, 19 år och motspelare till Carl-Petter. —Jag är imponerad av Hamnmagasinet. Det är så fint här!
Även Alba kommer från Stockholm där hon gick en gymnasieutbildning med teaterinriktning.  

Regeringsprojekt


Maria Königsson, projektledare, jobbar för Brottsoffermyndigheten och berättar att filmen kommer att handla om bemötande av unga socialbrottsoffer inför, under och i samband med en rättegång.

Brottsoffermyndigheten har anställt filmaren Simon Ekbäck som har satt ihop filmteamet. Skådespelarna och teamet kommer till stor del från Stockholm och har filmat delar av filmen där, men de filmar även i Umeå eftersom Simon kommer härifrån.

Filmen är ett regeringsuppdrag och vänder sig i första hand till domstol, polis, åklagare och advokater men kommer eventuellt att visas för andra senare.

Hade du nytta av informationen?  
(28 röster)

Innehåll

Föregående nyhet 

Sidan granskad av Maria Olsson

2012-07-02

På www.umea.se/ung samlar vi information och länkar för att du som är ung i Umeå kommun lätt ska kunna få hjälp och hitta den information du söker.