Ungdomsingången

Årets skärgårdscamp slår rekord

Det var drygt 300 förväntansfulla ungdomar som kom till måndagens uppstart av Skärgårdscamp. Förutom strålande sol och härlig gemenskap stod bland annat fotboll, gymnastik och kampsport på schemat. Det är en kul start på sommarlovet. Man får träffa mycket kompisar och göra roliga saker, säger, Edvin 12 år, en av alla Skärgårdscampare.

Skärgårdscamp är ungdomsprojektet som syftar till att främja ett gott beteende bland såväl äldre som yngre ungdomar. Under två veckor får barn i åldrarna 7-14 år chans att prova på en mängd aktiviteter och arbeta med värdegrundsarbete i olika former. Campen leds av äldre ungdomar som har genomgått en ledarskapsutbildning och coachas av vuxna handledare.

Större intresse än någonsin

Årets upplaga av campen har väckt ett rekordstort intresse då man har fler anmälda barn än någonsin tidigare. I år är hela 310 barn och 49 ungdomsledare aktiva, vilket går att jämföra med förra årets 160 barn och 27 ledare. Anders Hägglund, en av initiativtagarna till Skärgårdscamp, tror att det beror på att man arbetat mycket med att profilera och marknadsföra campen samtidigt som Skärgårdscamp sedan tidigare har skapat sig ett bra rykte.  — Det ligger helt rätt i tiden att arbeta med idrotts- och värdegrundsrelaterade projekt och många föräldrar är väldigt positiva till att ha sina barn i sådan verksamhet. Vi vet att vi erbjuder en bra produkt och det är jättekul att vi i år har fått så stort genomslag, säger Anders.

Avslutning med Sean Banan

För att avrunda campen är det en stor avslutningsfest onsdag 27 juni då det kommer att vara massor med aktiviteter och uppträdanden i Storsjöparken från klockan 17.30. Kvällens final är Sean Banan som uppträder på Storsjö arena klockan 20.00.

Text: Linn Lundström

Hade du nytta av informationen?
(20 röster)

Anders Hägglund
Ansvarig Skärgårdscamp
mejl