Tobaksfri Duo

Tegs centralskolas arbetsgrupp mot tobak arbetar med tobaksfrågor och vill verka för en tobaksfri miljö här på skolan.

Tobaksfri Duo använder sig utav kontraktsmetoden, som innebär att eleven skriver ett kontrakt tillsammans med en vuxenpartner, där elev och partner lovar att vara både rök och snusfria under hela högstadiet, dvs. i 3 år.

Arbetsgruppen består av elever och personal på skolan i samarbete med skolhälsovården, folktandvården och Tobaksfri Duo i Västerbotten.

Tobakskfri Duo är en metod för att minska tobaksbruket bland barn och ungdomar. Det är ett samarbete mellan folktandvården, samhällsmedicin och skolorna i Västerbotten.

Folktandvården startar upp arbetet med Tobaksfri Duo i årskurs 6.

Vi på Tegs centralskola arbetar utifrån en modell där intresserade elever i
åk 7 - 9 anmäler sig till vår elevgrupp på skolan.

De går i sin tur på utbildningar och och aktivitetsdagar för att kunna sammanställa en föreläsning för årskurs 6. Vi tror att eleverna är goda förebilder och inspiratörer för de yngre när de får dela med sig av sina kunskaper och erfarenheter.

Hade du nytta av informationen?
(15 röster)

Per Nyström eller Marie Wigren kan svara på frågor angående Tobaksfri Duo.

Per kan du nå via e-post eller på telefon 070-340 99 34

Marie nås via e-post eller på telefon 16 53 27

Tegs centralskola
Målargränd 15

Sidan granskad av

Kristina Olsson

2014-08-06 09.38

Umeås kommunala skolor har behöriga lärare, specialpedagoger, skolsköterskor, kuratorer, skolläkare, studievägledare, IT-tekniker, idrottshallar, skolbibliotek — och allt annat som behövs för att ditt barn ska få chansen att utvecklas efter sina förutsättningar.