Kontakta Midgårdsskolan

Besöksadress: Skolgatan 31A

Bild för 'Estetiska programmet inriktning Musik'

Estetiska programmet inriktning Musik

Högskoleförberedande program för dig som vill ha flera valmöjligheter i framtiden
1 Inriktning:
  • Musik

Estetiska programmet med inriktning Musik är ett högskoleförberedande program där du får lära dig allt från körsång till musikproduktion. Utbildningen passar dig som vill utvecklas inom musiken samtidigt som du får en bra behörighet och grund för vidare studier men också dig som vill satsa på en karriär inom musik. Vilken väg du än väljer i framtiden kommer du att ha nytta av de kunskaper och kompetenser som du fått på programmet.

Hos oss får du möjlighet att satsa på ditt intresse och utveckla din talang. Under utbildningen får du erfarenhet av flera olika stilar och genrer, både tekniskt och musikaliskt, samt individuell undervisning inom instrument- eller sång.

På programmet får du träning i att uppträda inför publik, spela i ensemble och sjunga kör vilket ger dig en stabil bas för vidare studier inom musik- och kultur. Vi ger ett stort antal konserter och du kommer att få stå på många olika scener i både mindre och större sammanhang. Undervisning sker i våra kör- och salar samt i skolans egen blackbox och inspelningsstudio. Vi arbetar tillsammans med den lokala musikscenen och utöver de produktioner som pågår på skolan får du också delta i workshops med etablerade artister och i lokala musikfestivaler.

Maxa din utbildning

Din utbildning består av 2500 poäng varav 2000 poäng utgör programmets bas. I basen ingår både gymnasiegemensamma kurser, t.ex. svenska och matematik, och olika musikkurser. De resterande 500 poängen väljer du själv hur du vill använda. Vi har ett brett urval av valbara kurser vilket gör att du både kan välja att fördjupa dig ytterligare inom musiken eller läsa kurser som ger dig en bredare kompetens, fler meritpoäng eller högre behörighet inför fortsatta studier. Oavsett vilka kurser du väljer får du en högskoleförberedande utbildning och våra studie- och yrkesvägledare finns här för att hjälpa dig i ditt val.

Behörighet, betyg och antagning

Gymnasieantagningen i Västerbottens län sköter antagningen till årskurs 1 för alla kommunala och fristående gymnasieskolor i länet. De har information om behörigheter, hur du räknar ut ditt meritvärde och hur ansökan går till. På deras webbplats finns även antagningsstatistik där du kan se vilket meritvärde den som fick sista platsen på ett program hade.

Egen dator

• Gymnasiearbete 100
Under utbildningen
  • Deltagande i invigningen av Umeå Jazzfestival