Elever i unikt möte med ambassadör från FN:s säkerhetsråd

Kontakta Midgårdsskolan

Midgårdsskolan

Besöksadress: Regementsområdet/Umestan

Midgårdsskolans elever tillsammans med Olle Torell (S)

Midgårdselever imponerande på ambassadörer och politiker i samband med Utrikesdepartementets frukostseminarium.

“We are not working for us, but for the next generation”, inspirerande ledord från Karen Pierce, Storbritanniens ambassadör i FN:s Säkerhetsråd, i svar på en fråga från en av Midgårds elever.

Tisdag 12 december deltog elever från Midgårdsskolans samhälls- resp. naturvetenskapsprogram i ett frukostseminarium som arrangerades av Utrikesdepartementet i samarbete med Svenska FN-förbundet. Områden som klimatproblem och internationell säkerhet, fredsbyggande insatser och reformbehov inom FN samt kvinnors roll i fredsarbetet behandlades under panelsamtalet där Karen Pierce, Storbrittaniens ambassadör i FN:s säkerhetsråd, Olle Torell (S), riksdagspolitiker och medlem i utrikesutskottet, samt Kerstin Lundgren (C), tredje vice talman och tjänstemän inom UD och Svenska FN-förbundet, deltog.

Efter besöket med ambassadör Pierce fick eleverna även lyssna till Efraim Gomez, en av Utrikesdepartementets experter på FN som sammanfattade arbetet av den Svenska delegationen under sin tid i Säkerhetsrådet.

Delegationen från Midgårdsskolan möttes av lovord och många imponerades av eleverna när de riktade frågor till deltagande politiker och diplomater.

Vi är djupt tacksamma att vi, i egenskap av FN-skola, erbjuds att ta del av aktiviteter som dessa och hoppas det ger goda erfarenheter till framtida studier och yrkesval.

Elevernas egna ord om dagen:

“...nervöst att befinna sig bland så högt uppsatta personer, men det var samtidigt väldigt givande och gav en inblick i hur politikers vardag ser ut”.

“...intressant och spännande att få lyssna på proffs som pratade om FN”

“...fantastisk upplevelse och är enormt tacksam över att fått möjligheten från första början.[...] Jag känner också glädje över att ha fått fler vänner under resans gång”