Jul- och luciakonsertens insamling går i år till Musikhjälpen 2017

Kontakta Midgårdsskolan

Midgårdsskolan

Besöksadress: Regementsområdet/Umestan

Under en vecka i december flyttar tre programledare in i en glasbur på Rådhustorget i Umeå. Där kommer de att samla in pengar till Radiohjälpen och informera kring ett rättviseprojekt. Programmet sänds non-stop i P3 och på SVT Play. Även SVT sänder stora delar av dygnet.

Midgårdsskolans jul- och luciakonsert på Idun har under åren samlat in pengar till förmån för olika hjälporganisationer. I år föll valet naturligt på Musikhjälpens insamlingsevent då de håller till i Umeå och lyfter en aktuell och viktig katastrof, Barn är inte till salu. Under konserten kommer publiken att ges möjlighet att swisha pengar till förmån för Musikhjälpens insamling, men redan nu går det att bra att stötta insamlingen via vår insamlingssidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Insamlingen går att följa på samma sida och pågår fram till att Musikhjälpen avslutar sitt event den 17 december.

Musikhjälpen är ett insamlingsevent som funnits i Sverige sedan 2008. I 144 timmar sänder Sveriges radio direkt dygnet runt i P3 och i SVT/SVT Play för att tillsammans med Radiohjälpen uppmärksamma och på olika vis samla in pengar till en undangömd humanitär katastrof. Det är ett nytt tema i Musikhjälpen varje år och årets tema är Barn är inte till salu.

Läs mer om Musikhjälpen på deras sidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.