Insamling för Lekterapin på NUS

Kontakta Midgårdsskolan

Midgårdsskolan

Besöksadress: Regementsområdet/Umestan

Eleverna Linn Nilsson, Ebba Gavelin och Emelie Erlingsson från årskurs 3 på vård- och omsorgsprogrammet har startat en insamling till förmån för lekterapin på NUS. Det var när eleverna började fundera över hur de skulle kunna få möjlighet att möta barn med sjukdomsbild samtidigt som de kunde göra något roligt för barnen som tanken kom upp.

Linn, Ebba och Emelie vet alla tre att lekterapin är oerhört uppskattad av både barn och föräldrar som spenderar mycket tid på sjukhuset. De fick därför en idé om att göra något kul för barnen som är inlagda på NUS. De pratade med sina lärare och fick ok till att kontakta lekterapin. Efter en träff på plats med personalen föddes idén med en aktivitetsdag för de inlagda barnen.

Tisdag 2 november kommer därför Linn, Ebba och Emelie finnas på plats på lekterapin för att hålla en aktivitetsdag med Halloweentema! Pyssel, fiskdamm och bakelser står på agendan för dagen och det är till material för detta som insamlingen går. Eventuellt överskjutande belopp kommer att ges till lekterapin för att de ska kunna utveckla terapin vidare.

Vill du vara med och bidra så swisha valfritt belopp till 076- 83 26 788 (Emelie Erlingsson) och märk betalningen med NUS.