Kontakta Forslundagymnasiet

Besöksadress: Forslunda 1

Besöksmål Forslunda

Sommar på Forslunda med hästskjuts

Vi på Forslunda vill att området kring skolan och lantbruket ska vara ett utflyktsmål för hela familjen, kring lek, lärande, aktiviteter, rekreation och avkoppling.

Forslunda tar emot studiebesök och barngrupper under hela året. Sommartid välkomnar vi umeåborna till barn- och familjeaktiviteter, sommarcafé och gårdsbutik.

Forslundagymnasiet arrangerar också flera evenemang som lockar många besökare, till exempel betessläpp, midsommarfirande och julmarknad.

Lilla Forslunda
Miniatyrbyn Lilla Forslunda är en gammeldags bondby med mangårdsbyggnad, ladugård och bagarstuga i skala 1:3. Här kan barnen leka i husen med att pyssla i köket, så fröer, hoppa i hö, leka med skottkärror, med mera. Utomhus finns en trähäst för de små barnen att leka med.

Sommar på Forslunda
Under 7-8 veckor under sommaren är sommarcaféet och gårdsbutiken öppet alla vardagar. Det är veckotema med olika program varje dag. Vi bjuder barnfamiljer till nya upplevelser samtidigt som de lär om de söta svenska djuren på gården! Vi har grisar, får, kor och höns.

Några barnaktiviteter som erbjuds är lantbrukssafari, piratbåt, linbana, tramptraktor, ”från ax till våffla”, fiske, ankrace, hästaktiviteter och besök i djurstallarna.

Rastplatser
Runt om på Forslunda finns utemöbler för de som vill ta med eget fika eller lunch. Det finns även ett lusthus om myggen blir för närgångna.

Vi kommer att uppdatera informationen här inför sommaren 2018. Håll utkik!

Senast uppdaterad: 17 november 2017
Publicerad: 17 november 2017