Skolstart 2018

21 aug - 23 aug
forslundagymnasiet@umea.se

Under dina första dagar som elev är det många praktiska saker som ska fixas. Du ska fotas till ditt skolkort, hämta ut dator, läromedel, busskort och en hel del annat.
Här hittar du all information som du behöver för att förbereda dig inför skolstarten.

Tisdag 21 augusti välkomnar vi alla elever i årskurs 1 och till Forslunda för upprop. De två första dagarna ligger fokus på att de nya klasserna ska få lära känna varandra. Under de dagarna är det bara elever i årskurs 1 på skolan. Upprop för årskurs 2, 3 och 4 sker torsdag 23 augusti i salar enligt schemat.

Tisdag 21 augusti

10.00
Upprop för åk 1 i Dagrummet. (Buss till Forslunda avgår kl. 09.20 från Vasaplan hållplats A)

Torsdag 23 augusti

08.30
Upprop för årskurs 2-4 (se ditt schema)
10.00
Undervisning enl. schema

Obs! Om du inte kan komma på uppropet måste du sjuk/frånvaroanmäla dig för att inte riskera att förlora din plats. Anmälan måste göras senast på uppropsdagen. Se rutin för sjuk/frånvaroanmälan härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Avtal och blanketter som rör dig som är ny elev hos oss:

I samband skolstarten kommer du att få läsa igenom och kvittera nedanstående avtal. Mentor informerar om de olika avtalen när du börjar hos oss:

• Biblioteksavtal (obligatoriskt): Behövs för att få låna läromedel i skolans bibliotek.
  • Dator-/IT-avtal (obligatoriskt): Under din gymnasietid får du låna en bärbar dator av skolan. För att du ska kunna hämta ut din dator behöver du både ha läst igenom och signerat Umeå kommuns IT-avtal.
  • Skåpavtal (obligatoriskt): Behövs för att du ska få kvittera ut och använda ett av skolans elevskåp.
  • Samtyckesavtal (obligatoriskt): För att skolan ska kunna dokumentera elevaktiviteter (ex. fotografera eller filma en skolföreställning) behöver vi ditt samtycke. För att ge ditt samtycke signerar du i ett samtyckesavtal där du godkänner att du finns med på bild/film/ljud.

Ansökan om busskort: Har du mer än sex kilometer från din bostad (där du är folkbokförd) till skolan, kan du ansöka om busskort för dina dagliga resor till och från skolan. För att du ska kunna få ditt busskort samma dag som skolan börjar behöver du skicka in din ansökan senast söndag 19 augusti.

Specialkost: Om du önskar särskild kost fyller du i blanketten för specialkost. Ta med blanketten och lämna in den till skolmatsalen på Forslunda.

Elevhemmet: För mer information klicka här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Bra att veta:

Föräldramöte för årskurs 1: Torsdag 20 september kl. 18.30 bjuder vi in alla vårdnadshavare för elever i årskurs 1 till ett föräldramöte där ni får möjlighet att veta mer om skolan och programmet. Mer information kommer att publiceras i lärplattformen Lärum.

Klassindelning: Vi förstår att många elever är nyfikna på sina nya klasskamrater. Dessvärre fastställs inte klasserna förrän på uppropsdagen. Vi kan därför inte besvara några frågor om klassindelning innan dess. Vid bildandet av klasser tas hänsyn till ett flertal olika parametrar så som språkval, individuellt val, könsfördelning m.m.

Närvaroplikt: Gymnasieskolan är frivillig men när du börjar på ett gymnasieprogram är du skyldig att delta i undervisningen. Om du har mer än 4 h ogiltig frånvaro är skolan skyldig att rapportera till CSN som kan komma att dra in ditt studiebidraglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Schema: Många elever är nyfikna på hur schemat för hösten kommer att se ut. Liksom klasserna är schemat preliminärt och förändras fram till skolstart.

Sjukanmälan och frånvaro: Myndig elev eller vårdnadshavare (till omyndig elev) gör sjuk-eller frånvaroanmälan via lärplattformen Lärumlänk till annan webbplats eller telefon 090-16 64 00. Mer information om sjukanmälan hittar du här

Skolfotografering för årskurs 1: Alla elever och klasser i årskurs 1 fotograferas under sin första skolvecka. Information om vilken tid som din klass ska fotograferas får du i samband med skolstarten.

Välkommen till oss på Forslundagymnasiet!

Datum: 21 augusti 2017 - 23 augusti 2017
Kontakt: 090-16 41 60 forslundagymnasiet@umea.se