RH-gymnasiet Umeå

Dragonskolan

Besöksadress: Dragongatan 1, Umeå

Besöksadress: Skolgatan 31A

Bildtext (Ändras i inställningar och glöm inte alt-text)

Riksgymnasiet i Umeå befinner sig i en av Sveriges största skolor; Dragonskolan som också är huvudskola för RG/RH. Här kan vi erbjuda en RH-anpassad utbildning för dig med ett fysiskt funktionshinder. Tre samverkande delar: skola, habilitering och elevhem ingår som ett paket för dig som börjar här.

Dragonskolan är väl anpassad för rörelsehindrade, undervisningen bedrivs i ljusa och moderna lokaler och habilitering finns  på skolan. Nära till hands ligger både elevhemmet och stadens centrum.

Vi kan även erbjuda utbildningar på andra skolor i Umeå med omnejd, såsom Forslundagymnasiet, Liljaskolan och Midgårdsskolan. Det finns även tre andra riksgymnasier med en RH-anpassad undervisning i landet; i Göteborg, Stockholm och Kristianstad.

Utbildning

Elever med godkända betyg från grundskolan kan välja mellan gymnasieskolans samtliga nationella program. Om det önskade programmet inte finns på huvudskolan, kan eleven läsa hela eller delar av utbildningen på en annan kommunal gymnasieskola.

Eleverna erbjuds en individuellt anpassad undervisning där det finns stora möjligheter att anpassa både studietakten och lärandet. Studievägledare har möjlighet att ge varje elev en utökad studievägledning. På skolan arbetar speciallärare och specialpedagoger som kan erbjuda eleven extra stödtimmar samt ge individuell studiehandledning.

Eleverna kan läsa sitt program helt integrerat i en vanlig gymnasieklass, ha vissa ämnen i en liten grupp eller enbart läsa i en liten grupp. Vi kan erbjuda våra elever en förlängd studietid och de flesta väljer att läsa gymnasiet på fyra år.

På skolan finns elevassistenter som ger stöd i klassrummen, på rasterna, vid lunchen och med andra aktiviteter som sker under skoldagen. Eleverna erbjuds habiliteringsinsatser under skoldagen samt ges möjlighet att träna tillsammans med friidrottsgymnasiet.

Jennifer Hedström

mejllänk till annan webbplats