Lyssna
Kontakt

Studera hos oss

Kontakta Dragonskolan

Dragonskolan
Telefon: 090-16 24 20

Besöksadress: Dragongatan 1, Umeå

Kontakta Umeå kommun

Telefon: 090-16 10 00

Besöksadress: Skolgatan 31A, 901 84 Umeå
Öppettider: Måndag-fredag kl. 8.00-17.00

Dragonskolan


Dragonskolan är Umeås största mötesplats för ungdomar!

Hos oss träffar du drygt 2 000 nya skolkamrater i moderna lokaler. Vi har ett brett utbud av program, kurser och tillval som gör att du får möjlighet att forma din egen utbildning.

Brett utbud

Dragonskolan är en av Sveriges största gymnasieskolor och skolans kärnvärden är Öppen och Ljus. Vi har mötesplatsen Mitten där det bland annat finns cafeteria, bibliotek, en scen och en stor härlig trappa där många samlas.

Här hittar du ett brett utbud av program och inriktningar. Vi har nästan allt och du har alltid möjlighet att läsa in högskolebehörighet inom alla våra utbildningsprogram. Vi arbeter varje dag med att utbilda framtidens snickare, ingenjörer, jurister, naturvetare, elektriker, lärare med mera. Alla behövs. Alla får plats.

Dragonskolan Idrottsgymnasium (LIU)

Utöver de nationellt godkända idrottsutbildningarna (NIU) och riksidrottsgymnasieutbildningarna (RIG) erbjuder Dragonskolan även idrott- och hälsa specialisering (specialidrott). Vi har lång erfarenhet av att kombinera idrott och studier och är en av Sveriges största skolor när det gäller idrottsutbildningar. Läs mer häröppnas i nytt fönster

Dragonskolans Teknikcenter - Sveriges bästa arena för teknikutbildning

Dragonskolans Teknikcenter (DTC) satsar på att skapa Sveriges bästa arena för teknikutbildning. En generös donation och ett nära samarbete med det lokala näringslivet har möjliggjort uppbyggnaden av en toppmodern lärmiljö. Här tar du del av den senaste och mest verksamhetsnära tekniken och miljön. Läs mer häröppnas i nytt fönster

Lärlingsutbildning - en snabb väg till arbete

Som lärling får du enormt mycket arbetslivserfarenhet och har samtidigt möjlighet att lära dig ett yrke. Största delen av din utbildning sker på en arbetsplats och du läser gymnasiegemensamma ämnen och yrkesteori på skolan. Dessutom får du ett extra studiebidrag.

Tre meningsfulla år

Vi vet att du står inför ett viktigt val när du ska välja gymnasieutbildning. När du väljer Dragonskolan kan du vara säker på att vi gör vårt bästa för att din tid här ska bli meningsfull och innehållsrik.

Välkommen till vår mötesplats!

Ansök om ett utbytesår på Dragonskolan

Inom Umeå gymnasieskola (UGS) ser vi utbytesstudenter som ett led i internationalisering, som ger ett omvärldsperspektiv och ökad förståelse för människors livsvillkor. Vi tar därför gärna emot utbytesstudenter i mån av plats (dock maximalt tre elever på Midgårdsskolan respektive fyra elever på Dragonskolan) och ger dem möjlighet att följa en klass samt lära sig svenska.

Läs mer om och anmäl elev till ett utbytesår här

Kombinera idrott och studier

På Dragonskolan har vi lång erfarenhet av att kombinera idrott och studier. Vi erbjuder ”Idrott- och hälsa specialisering” inom ishockey, fotboll och innebandy på ett flertal av våra program och har erfarna lärare i samarbete med Umeå Elitidrottsgymnasium. Vi har även möjlighet att erbjuda fysisk träning till ett flertal andra sporter. Läs mer om Dragonskolan Idrottsgymnasium häröppnas i nytt fönster.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 11 februari 2019
Publicerad: 1 juni 2017
Sidan publicerad av: Katarina Lundgren

Dragonskolan
Dragongatan 1
903 22 Umeå
Tel: 090-16 24 20
Mejl: dragonskolan@umea.se

Umeå kommun