Skolstart 2018

21 aug - 23 aug
dragonskolan@umea.se

Under dina första dagar som elev är det många praktiska saker som ska fixas. Du ska fotas till ditt skolkort, hämta ut dator, läromedel, busskort och en hel del annat.
Här hittar du all information som du behöver för att förbereda dig inför skolstarten.

Tisdag 21 augusti välkomnar vi alla elever i årskurs 1 och Språkintroduktion till aulan för upprop. De två första dagarna ligger fokus på att de nya klasserna ska få lära känna varandra. Under de dagarna är det bara elever i årskurs 1 på skolan. Upprop för årskurs 2, 3 och 4 sker torsdag 23 augusti i salar enligt detta schemalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Tisdag 21 augusti

09.00

El- och energiprogrammet, Ekonomiprogrammet, Industritekniska programmet, Lärlingsutbildningen och Teknikprogrammet

10.00

Bygg- och anläggningsprogrammet, Samhällsvetenskapsprogrammet, VVS- och fastighetsprogrammet

11.00

Barn- och fritidsprogrammet, Hantverksprogrammet, Naturvetenskapsprogrammet, Dragonskolans Elitidrottsgymnasium, RH-gymnasiet, SI

Porträttfotografering åk 1 (till skolkorten) sker under dagen

Onsdag 22 augusti

Introduktionsdag för åk 1 (Miljölyftet)

Torsdag 23 augusti

08.20
Upprop för årskurs 2-4 (i dessa salarlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster) samt gymnasiesärskolan i C511

10.00

Undervisning enl. schema för alla årskurser

Obs! Om du inte kan komma på uppropet måste du sjuk/frånvaroanmäla dig för att inte riskera att förlora din plats. Anmälan måste göras senast på uppropsdagen. Se rutin för sjuk/frånvaroanmälan härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Avtal och blanketter som rör dig som är ny elev hos oss:

Under din gymnasietid får du låna en bärbar dator av skolan. För att du ska kunna hämta ut din dator behöver både du och din vårdnadshavare ha läst och skrivit under Umeå kommuns IT-avtal. Ni behöver också läsa igenom och skriva under avtal för lån av böcker i biblioteket. Det behövs inför lån av läromedel. Båda avtalen tar du med och lämnar in till skolan under din första skoldag.

• IT-avtal (obligatoriskt - uppdateras i augusti 2018)
  • Biblioteksavtal (obligatoriskt - uppdateras i augusti 2018)
  • Samtyckesavtal (obligatoriskt - uppdateras i augusti 2018)

Ansökan om busskort: Har du mer än sex kilometer från din bostad (där du är folkbokförd) till skolan, kan du ansöka om busskort för dina dagliga resor till och från skolan. För att du ska kunna få ditt busskort samma dag som skolan börjar behöver du skicka in din ansökan senast söndag 19 augusti.

Specialkost: Om du önskar särskild kost läs och ansök här.

Bra att veta:

Föräldramöte för årskurs 1: Under v. 38 bjuder vi in alla vårdnadshavare för elever i årskurs 1 till ett föräldramöte där ni får möjlighet att veta mer om skolan och programmet. Mer information kommer att publiceras i Lärum.

Klassbyten: Vid bildandet av klasser behöver vi ta hänsyn till ett flertal olika parametrar så som språkval, individuellt val, könsfördelning m.m. I takt med att antagna elever tackar ja till sin plats på programmet formas klasserna fram till skolstart. Klasslistan fastställs inte förrän på uppropsdagen. Rektor fattar beslut om klassindelningar utifrån överföring från grundskolan. Hänsyn tas till särskilda behov eller särskilda skäl. Inga klassbyten sker de första 2 veckorna om inte särskilda skäl som inte tidigare framkommit föreligger. Vår erfarenhet är att många känner sig osäkra i samband med skolstarten men att de allra flesta trivs i sin klass efter de första 2 veckorna.

Närvaroplikt: Gymnasieskolan är frivillig men när du börjar på ett gymnasieprogram är du skyldig att delta i undervisningen. Om du har hög ogiltig frånvaro är skolan skyldig att rapportera till CSN som kan komma att dra in ditt studiebidraglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Schema: Många elever är nyfikna på hur schemat för hösten kommer att se ut. Liksom klasserna är schemat preliminärt och förändras fram till skolstart.

Sjukanmälan och frånvaro: Myndig elev eller vårdnadshavare (till omyndig elev) gör sjuk- eller frånvaroanmälan via lärplattformen Lärumlänk till annan webbplats eller telefon 090-16 64 00. Mer information om sjukanmälan hittar du här

Skolfotografering för årskurs 1: Alla elever och klasser i årskurs 1 fotograferas under sina första skoldagar. Information om vilken tid som din klass ska fotograferas får du i samband med skolstarten.

Välkommen till oss på Dragonskolan!

Datum: 21 augusti 2017 - 23 augusti 2017
Kontakt: 090-16 24 20 dragonskolan@umea.se