Modellskola för hållbar utveckling
Vi lär, samarbetar och tar ansvar för en hållbar livsstil och värld.
Vi trivs och bygger framtiden tillsammans

Ny skola

Sjöfruskolan invigdes i september 2009 och nu har vi möjlighet att ta emot elever t.o.m. åk 9. En ny skola är en spännande utmaning. Allt ska inte vara färdigtänkt när man startar! De som arbetar i skolan, både elever och personal, måste ha möjlighet att påverka sin arbetsplats. På Tomtebo ska alla elever känna igen sig, bli utmanade och ta större ansvar ju äldre man blir. Vi har stora möjligheter att möta varje elev.

Lokus, som torget heter, är hjärtat i huset, med café, samlingstrappa, eller Tomtebos Apberg om du så vill. Där finns fritidsgårdens lokaler och vårat skolbiblioteket. Där finns också olika verkstäder som musik, slöjd, hemkunskap och bild. Det är högt i tak på flera sätt. Här möts inte bara elever och personal, utan även besökare som ska till andra aktiviteter i huset..

En spännande resa

Vår skola är ett resurscentrum för stadsdelen Tomtebo. Vi skapar här en miljö för utveckling och lärande på skoltid och en aktiv fritid. Det betyder att skola, fritidshem och fritidsgård finns under samma tak. Här finns också Sjöfruhallen, en fullstor idrottshall. Den skapar stora möjligheter både dagtid och kvällstid till fysisk aktivitet. Utomhus finns konstgräsplan, basketplan och en grusplan/isbana för lek och spel.

Ansvar för en hållbar utveckling

Vi fick utmärkelsen för Hållbar Utveckling 2007. Vi är utsedda till modellskola för WWF- Skola på Hållbar Väg. Det är viktigt att alla känner ett sammanhang, att skolan och fritiden är meningsfull och att det finns möjligheter till fysisk aktivitet.

För att vardagen i skolan ska fungera är det viktigaste ändå goda relationer, att känna sig trygg och sedd. Vi kommer att ha vuxna som finns med både i ute — och innemiljön för att varje elev ska må bra.

Verktygen för lärandet ligger i framkant, vi bygger framtidens skola och då ska det märkas. Hur då? Ja, fram för allt har vi engagerade och kunniga lärare. Till sin hjälp har de interaktiva skrivtavlor i varje klassrum. Vi lär oss vartefter hur vi ska använda tekniken för att föra in världen i klassrummet.

Vi hissar seglen mot framtiden!

Hade du nytta av informationen?
(86 röster)
Modellskola
Sjöfruskolan tillsammans med Tomtebogård är en av 10 modellskolor genom WWF, Världsnaturfonden. Vi arbetar med Lärande för Hållbar Utveckling och får stöd, material, kontakter m.m. från WWF. Som modellskola kommer vi också att kunna ta emot studiebesök för att visa vårt arbete.

Rapport om vårt miljö- och naturarbetePDF
Skola för hållbar utveckling
Om WWF
Om WWF´s satsning på modellskolor

Filialbibliotek Nej
Busshållplats Nära
Elevhälsa Ja
Fotbollsplan Ja
Idrottshall Ja
Ishockeyrink Nej
Simhall Nej
Skolfik Ja

Sidan granskad av

Robert Granlund

2010-11-05 09.16

Umeås kommunala skolor har behöriga lärare, specialpedagoger, skolsköterskor, kuratorer, skolläkare, studievägledare, IT-tekniker, idrottshallar, skolbibliotek — och allt annat som behövs för att ditt barn ska få chansen att utvecklas efter sina förutsättningar.