Kan tyvärr inte skriva ut startsidan.

Kontakta Site Page

Site Page

Besöksadress: Skolgatan 31A

Umeåmusikskola - med fokus på instrument, kör och orkester

Vi erbjuder kommunens barn och unga en kvalificerad, bred musikundervisning av välutbildade pedagoger. Inga förkunskaper krävs, lärandet utgår från varje elevs egna förutsättningar; intresse, ambition och förmåga. Undervisningen sker dels på skolor i kommunen under dagtid, dels på Musikskolan/Midgårdskolan under kvällstid. På musikskolan får eleven lära sig att sjunga eller att spela ett instrument. Vi lägger stor vikt vid orkester-, ensemble- och körverksamheten.

Vår ambition är att arbeta och samverka över instrumental-, genre- och åldersgränser. Exempelvis genom konsertverksamhet där alla har en viktig plats. Musikundervisningen ska fördjupa elevens musikaliska färdigheter, men den ska också ses som ett medel för personlig utveckling och för utveckling av social kompetens.