Skola24

På Midgårdsskolan använder vi oss av systemet Skola24 för när- och frånvarorapportering. Vi tycker att det är viktigt att våra elever är närvarande på sina lektioner och samarbetar därför med vårdnadshavare.

Skola24

När din son/dotter börjar på skolan erbjuds du möjlighet att följa dennes när- och frånvaro via Skola24. Du får då en blankett där du kan tacka ja eller nej till ett kostnadsfritt konto i Skola24. Om du väljer att ha ett konto i Skola24 får du ett mejl skickat till sin e-post adress om eleven är frånvarande från en lektion.

Konto i Skola24

När ditt Skola24-konto är registrerat får du en aktiveringskod via e-post. Med koden skapar du själv ditt konto och väljer ett personligt användarnamn och lösenord. Om ni är två vårdnadshavare som vill få tillgång till Skola24 behöver ni lämna in en blankett för vardera person. Blanketten lämnas till ditt barns elevhandledare. Personnummer behövs för att unikt kunna identifiera dig som förälder/vårdnadshavare till en speciell elev och skolan behöver ditt medgivande för att använda ditt personnummer i systemet.

Du kan endast se din son/dotters frånvaro och du får inte tillgång till andra elevers register. När eleven fyller 18 år inaktiveras ditt konto automatiskt. Du ansvarar själv för att din personliga e-postadress samt ditt användarnamn, lösenord och/eller aktiveringskod till Skola24 inte lämnas ut till obehöriga.

Det här kan du göra i Skola24

• Se en översikt över elevens frånvaro
  • Lämna kvitto på att du tagit del av vad som registrerats i Skola24
  • Sjukanmäla elev
  • Få avisering vid oanmäld frånvaro

Så här gör du för att lämna in en sjukanmälan

I Skola24 kan du även lämna in sjukanmälan för en längre period än bara en dag. För att lämna in en sjukanmälan via Skola24 loggar du in med ditt användarnamn och lösenord och går in under fliken Frånvaro. Klicka dig vidare till Frånvaroanmälan, där kan du välja att frånvaroanmäla ditt barn för en del av en dag, en hel dag eller flera dagar.

​Avisering om oanmäld frånvaro enligt skollagen

Enligt skollagen ska vi avisera vårdnadshavare vid oanmäld frånvaro. Det sköts automatiskt om du har ett konto i Skola24. Om du inte har/vill ha ett konto i Skola24 behöver du anmäla till vilken e-postadress du vill få avisering om oanmäld frånvaro. Om ni är två vårdnadshavare som vill få avisering ber vi er skicka in en blankett för vardera vårdnadshavare.

Hade du nytta av informationen?
(17 röster)

Carina Lilja
skolassistent
Midgårdsskolan
Umeå kommun
mejl

Midgårdsskolan
Regementsområdet

Sidan granskad av

Therése Svärd

2014-06-17 11.42

Umeås kommunala skolor har behöriga lärare, specialpedagoger, skolsköterskor, kuratorer, skolläkare, studievägledare, IT-tekniker, idrottshallar, skolbibliotek — och allt annat som behövs för att ditt barn ska få chansen att utvecklas efter sina förutsättningar.