Avdelningar

Förskolan Månskenet består av tre avdelningar: Luna, Nova och Callisto.
Här går barn mellan 1-5 år. Från och med hösten 2014 har vi börjat med åldersindelade barngrupper. Det gör att vi enklare kan anpassa miljön och aktiviteterna till barnens intressen.

Våran åldersindelning ser ut så här:

• Callisto - 1-2 år
  • Nova - 2-3 år
  • Luna - 3-5 år

Öppnings- och stäningingsavdelning​

Callisto är vår öppnings- och stängningsavdelning. Om ditt barn kommer till förskolan före 8.30 på morgonen så lämnar du på Callisto. Vi serverar frukost fram till kl 8.00. På eftermiddagen slår vi ihop avdelningarna 15.30. Ofta är vi ute tills du hämtar ditt barn, men om vi är inne får du hämta på Callisto.

Storsjung

På Månskenet har vi storsjung tillsammans på torsdagar. Oftast tar Monica fram gitarren och leder storsjung med den. Ibland är vi inne och sjunger och ibland sjunger vi ute på gården.

​Månskenets kök

I köket på Månskenet jobbar Mehdi. Han gör i ordning våra lunchvagnar och fixar mellis. Han bakar gärna bröd eller mixar en god frukt- och bärsmothie.

Hela världen på Månskenet

På Månskenet går barn från nästan hela världen. Det ger barnen en ökad förståelse för olika kulturer och språk.

Alla månskenets flaggor

På Månskenet går barn från nästan hela världen

Hade du nytta av informationen?
(42 röster)
Allmän information

Öppettider
Förskolan kan ha öppet mellan kl 06.30-18.30 om det behövs. Just nu har vi öppet mellan kl 07.00-17.30.

Om du som förälder har andra behov, kontakta förskolechef Pär Lundquist: 070-6501529

Kläder

• Ta med kläder för alla väder att ha på förskolan.
  • Barnen behöver dubbla uppsättningar av byxor, strumpor och tröjor. ​
  • Märk barnens kläder och skor, det underlättar för både barn och vuxna.
  • Lämna en hjälm på förskolan under vintern

Förskolan Månskenet
Pedagoggränd 3
90730 Umeå

Sidan granskad av Malin Norberg

2015-04-17 12.45

Umeås kommunala skolor har behöriga lärare, specialpedagoger, skolsköterskor, kuratorer, skolläkare, studievägledare, IT-tekniker, idrottshallar, skolbibliotek — och allt annat som behövs för att ditt barn ska få chansen att utvecklas efter sina förutsättningar.