Välkommen till Linblommans skola!

Vad är det bästa med våren?

Att dagarna blir ljusare

(9)
Att snön försvinner

(4)
Att man kan börja spela fotboll

(4)
Att man kan börja cykla till skolan/åka moped

(4)
Att träden blir gröna och blommorna blommar

(2)

Totalt antal röster: 23
Bilder från Linblommans friluftsdag 2012

Linblomman vann pris för deltagande i skäpplockardagarna

Linblomman, en F6-skola på Röbäck, vann 10 000 kronor för sitt deltagande i skräpplockardagarna.
— Vi har jobbat stenhårt med att göra fint på skolgården, vilken glädjande nyhet att berätta för eleverna, säger Monika Söderström, fritidspedagog på Linblomman.
Umeå kommun arbetar mycket med miljöfrågor och stödjer Håll Sverige Rents kampanj mot nedskräpning med skräpplockardagar. I årets arrangemang deltog sammanlagt 66 förskolor och skolor och cirka 7400 elever och vuxna. Vinsten på 10 000 kronor lottades ut och vinnare är F6-skolan Linblomman på Röbäck som medverkade med cirka 150 elever och 12 vuxna.

Stort engagemang

— Det är fantastiskt att så många har engagerat sig och bidragit till att göra Umeå rent, snyggt och tryggt. Det är viktigt att redan som barn lära sig att vara rädd om sin närmiljö och vår natur. Det ska skräpplockardagarna bidra till, säger Karin Isaksson, gatu- och parkchef.

Förbättrad miljö för eleverna på skolan

Vinsten går till att förbättra miljön för eleverna på skolan eller på skolgården och  överlämnades till Linblommans Framtidsgrupp under nationaldagsfirandet på Gammlia, onsdag 6 juni. Prisutdelare är Lasse Jacobson (V), tekniska nämndens ordförande.
I fokus

I blankettbanken nedan hittar ni olika typer av blanketter. T ex ledighetsansökan och skolskjuts.

Umeås kommunala skolor har behöriga lärare, specialpedagoger, skolsköterskor, kuratorer, skolläkare, studievägledare, IT-tekniker, idrottshallar, skolbibliotek — och allt annat som behövs för att ditt barn ska få chansen att utvecklas efter sina förutsättningar.