Energispardagar

Under två dagar så arbetade vi med temat energispardagar på vår skola.
Vi i förskoleklassen pratade om vad energi var och vem och vad som behöver energi för att fungera. Vi människor behöver energi, solen och vår mat ger energi till oss. Vattenkraft och vindkraft ger bla. energi till alla våra elapparater.
Vi pratade även om vi kunde spara på energi. Vi tog hjälp av våra föräldrar och de fick bidra med sina bästa energisparartips, vi fick in många bra tips som vi pratade om.
Vi gjorde även några experiment om värmeenergi , vi gjorde slingrande ormar och kollade om vi fick dem att slingra med hjälp av varmt vatten. Det funkade.
Vi gjorde även vindsnurror och lekte att vi var robotar som drevs av vindkraft. För att göra det så verkligt som möjligt så kopplade vi ihop oss med en ledning från snurran till vår kropp och så gick vi ut och provade. Vi fick bara röra oss om vinden fick snurran att snurra, väldigt påtagligt.
Några hjälpte även till att göra skyltar om att släcka lampan när man lämnar rummet.
Två bra dagar som nog väckt lite tankar om energi.
Hade du nytta av informationen?
(8 röster)

Sidan granskad av

Eva Johansson

2009-10-20 16.02

Umeås kommunala skolor har behöriga lärare, specialpedagoger, skolsköterskor, kuratorer, skolläkare, studievägledare, IT-tekniker, idrottshallar, skolbibliotek — och allt annat som behövs för att ditt barn ska få chansen att utvecklas efter sina förutsättningar.