Välkomna till Hedlundaskolan, Världens skola!

Internationella modersmålsdagen på Hedlundaskolan

På Hedlundaskolan möts elever med olika modersmål. Språket är vårt viktigaste redskap för att tänka, kommunicera och lära. Genom språket utvecklar vi vår identitet, uttrycker känslor och tankar och förstår hur andra känner och tänker. Vi vill fira alla våra språk!

Därför har vi på olika sätt idag firat den internationella modersmålsdagen som är på lördag, den 21:a februari. Här kan du se en film från mellanstadiet som firat med ballonger där eleverna skrivit sina favoritord på sitt modersmål.

I fokus

Ett skönt sportlov önskar vi alla elever! Vi ses igen måndag 9:e mars.

Länkbild till blogg Hedlunda
Hedlundaskolan är en av Världsnaturfondens modellskolor för hållbar utveckling. Vi arbetar för en utveckling som är både ekologiskt, socialt och ekonomiskt hållbar.
Umeås kommunala skolor har behöriga lärare, specialpedagoger, skolsköterskor, kuratorer, skolläkare, studievägledare, IT-tekniker, idrottshallar, skolbibliotek — och allt annat som behövs för att ditt barn ska få chansen att utvecklas efter sina förutsättningar.