Välkommen till Grubbebiblioteket

Grubbebiblioteket är ett kombinerat folk- och skolbibliotek. Detta innebär att vi ska ge service både till skolans elever, lärare och till de boende på området. Biblioteket - en skattkammare och informationscentral!

Som skolbibliotek har vi två roller som båda är lika viktiga och även förutsätter varandra - dels den läsfrämjande och dels den informationsförmedlande.

Vi som arbetar på biblioteket kan naturligtvis hjälpa elever och lärare både med spännande och bra boktips och med informationssökning via böcker, tidskrifter, CD-ROM och Internet. Men det viktigaste är ändå att man själv lär sig metoder för informationssökning. Vi vill vara vägvisare - inte trollkarlar!

Vi har därför biblioteksvisningar enligt överenskommelse som kan kombineras med övningar i sökmetodik.

Alla elever på Grubbeskolan får ett lånekort (om man inte redan har det). Lånekortet är personligt och man är själv ansvarig för de böcker man har lånat.

Lärare kan boka tid för elevarbete och undervisning i biblioteket före öppettider (mån - torsd).

Välkommen till biblioteket!

Hade du nytta av informationen?
(17 röster)

Sidan granskad av

Gabrielle Hultdin

2009-12-21 18.26

Umeås kommunala skolor har behöriga lärare, specialpedagoger, skolsköterskor, kuratorer, skolläkare, studievägledare, IT-tekniker, idrottshallar, skolbibliotek — och allt annat som behövs för att ditt barn ska få chansen att utvecklas efter sina förutsättningar.