En trygg 7-9 skola med goda studieresultat.

​​Elever besöker EU-parlamentet i Bryssel

Umeå kommun - 2015-05-29 07:00 CEST

Klass 9 M på Grubbeskolan är på väg till Bryssel och EU-parlamentet. Måndag 1 juni till onsdag 3 juni sker studiebesök för att få veta mer om arbetet inom EU. De kommer bland annat att följa EU-parlamentarikern Olle Ludvigsson (S) i hans arbete.

I skolan har eleverna arbetat en hel del med demokrati och hur man som individ kan påverka politiken på olika nivåer. I början av året fick eleverna lära sig en del om ideologier och partier prova på att rösta och ta ställning i skolvalet. De gjorde besök i valstugorna på stan och hade rollspel där de fick representera ett parti och föra det partiets talan i en debatt.

- Vi tror att elevernas intresse för EU, demokrati och politik ökade. Kort efter började elevernas praktikperiod då en av eleverna gjorde sin prao på EU-parlamentet i Bryssel. När hon kom tillbaka delade hon med sig till klassen om sina upplevelser och nämnde att det fanns möjlighet för hela klassen att besöka EU-parlamentet och lära sig mer. Klassen nappade och tog initiativet att ansöka om de stipendiepengar för en studieresa – som vi nu fått!, säger Thomas Mörk, lärare på Grubbeskolan.

Tre intensiva dagar

Förutom studiebesöket ska de även hinna med några av stadens sevärdheter t.ex. Manneken pis och Grand Place och äta belgisk choklad, våfflor och Moule frites. Eleverna har förberett sig inför resan genom grupparbeten om EU:s historia och varför samarbetet finns.

- Eleverna känner sig nyfikna och förväntansfulla inför resan. Under arbetets gång har vi märkt hur komplext det är och eleverna kommer att vara laddade med frågor som de förhoppningsvis kommer att få och förstå svaren på när vi väl är där, säger Helena Karlsson, lärare på Grubbeskolan.

Studieresan sker med EU-bidrag och klassens egna kassa.

Mer information: Thomas Mörk Lärare Grubbeskolan 073-033 88 85

Helena Karlsson Lärare Grubbeskolan 073-819 87 39Umeå musikklasser och Umeå engelskklasser

Du kan välja att gå i vanlig klass på Grubbeskolan eller söka någon av våra profilklasser. 

Musikklass ( se film ) eller Engelskklass.

Vill du att gå i vanlig klass så har du många elevens val som du söka till för att fördjupa dig i.

Läs mer om Grubbeskolan , våra inriktningar och profiler mm.


Ansökningsblankett till åk 7 GrubbeskolanPDFI nedanstående bildspel ser du en del av skolans skolgård och utemiljö

Elevrådet framför det nyplanterade äppelträdet. Äppelträdet är en genogående symbol för Grubbeskolan

Elevrådet framför det nyplanterade äppelträdet. Äppelträdet är en genomgående symbol för Grubbeskolan.

Lärare från Grubbeskolan utvecklar undervisning i Malaysia


Fredag den 26 september åkte fem lärare och två skolledare från Grubbeskolan samt skoldirektören till Malaysia. De ska under tio dagar utbyta erfarenheter med pedagoger från partnerskolan La Salle Secondary school i Kota Kinabalu på Borneo kring lärande för hållbar utveckling.

Läs mer om utbytetPDF        ta även del av  Grubbeskolans och La Salls blogg


Grubbeskolan
Lagmansgatan 37
903 55 Umeå

Sidan granskad av Klas Göran Strid


2015-05-29 11.10

Umeås kommunala skolor har behöriga lärare, specialpedagoger, skolsköterskor, kuratorer, skolläkare, studievägledare, IT-tekniker, idrottshallar, skolbibliotek — och allt annat som behövs för att ditt barn ska få chansen att utvecklas efter sina förutsättningar.