Demobild

Nu är det sommar!

Sommaren 2017 välkomnar vi åter till barn- och familjeaktiviteter på Forslundagymnasiet.

Under tiden 26 juni till 11 augusti 2017 erbjuder vi sommarboende, sommarcafé, samt många barn- och familjeaktiviter. Det är öppet vardagar klockan 10-16, stängt lördag-söndag. Gratis parkering.

Aktiviteter - Det blir veckotema med olika program varje dag. Vi bjuder barnfamiljer till nya upplevelser samtidigt som de lär om de svenska djuren på gården! Årets nyhet är lantbrukssafari.

Lilla Forslunda - Miniatyrbyn Lilla Forslunda är en gammeldags bondby med mangårdsbyggnad, ladugård och bagarstuga i skala 1:3. Här kan barnen leka inomhus med att pyssla i köket, så fröer, hoppa i hö, med mera. Utomhus finns en lekhäst för de små barnen.

För hela familjen - Det finns lusthus och sittplatser runt om på Forslunda. En häcklabyrint finns också under uppväxt. Vi vill att hela familjen ska samlas på Forslunda, kring lek, lärande, aktiviteter och avkoppling.

Sommarcafé – här finns fika och lättare luncher.

Gårdsbutiken – här finns gårdens produkter (grönsaker, växter och kött).

Närmiljön på Forslunda

Det finns tillgång till fiske i Tvärån, vandringsleder i närheten och cykeluthyrning (cirka 5 km cykelväg in till Umeå centrum), samt flera grillplatser med ved.

På Forslunda finns ladugård, svinhus, smådjurshus, häststall, hundhall och flera växthus. Utomhus finns stora ytor för plantering och anläggning av växter. Frilandsodlingen bedrivs både ekologiskt och konventionellt.

Hade du nytta av informationen?
(9 röster)
Sommarläger med djur

Läger under tre dagar för dig som går i årskurs 7 och 8. Välj Smådjursläger eller Lantbruksläger. Läs mer här.

Sommarboende

Bo på Forslunda - Forslunda erbjuder sommarboende under konceptet Bo på Lantgård. Ni bor i lantbruksmiljö bland kor, grisar, får och hästar. Öppet 26 juni – 13 augusti.

Rum & Frukost - Väljer ni Rum & Frukost bor ni i Annavillan. Här finns tre rum. Två av rummen är dubbelrum med möjlighet till extra säng. Ett rum är dubbelrum/ familjerum med utrymme för extrasäng och spjälsäng, samt egen dusch och toalett. Frukostkorg levereras enligt överenskommelse.

Självhushåll - Väljer ni Självhushåll bor ni Elevbostaden. Här finns 27 nyrenoverade enkelrum med möjlighet till extrasäng. Toalett, dusch, kök och sällskapsrum i korridor.

Det finns en korridor i Elevbostaden för boende med hund.

Boka sommarboende

Gå in på Bo på Lantgård
- klicka på "Sök bland alla våra gårdar", välj region Västerbotten, och då kommer Forslunda upp som alternativ.

Forslundagymnasiet
Forslunda 1
905 91 UMEÅ
Tel 090-16 41 60
Fax 090-77 26 94
E-post:
forslundagymnasiet
@umea.se

Sidan granskad av Siv Andersson

2017-06-26

Umeås kommunala skolor har behöriga lärare, specialpedagoger, skolsköterskor, kuratorer, skolläkare, studievägledare, IT-tekniker, idrottshallar, skolbibliotek — och allt annat som behövs för att ditt barn ska få chansen att utvecklas efter sina förutsättningar.