Ingen kris på julmarknaden

Det var trång och trivsamt på lördagens julmarknad på Forslundagymnasiet i Umeå. För de många kunderna var det en chans att köpa en liten julklapp, eller kanske vara gå runt och bli inspirerad att själv göra en julklapp.

Men för de 33 UF-företag från sju gymnasieskolor som deltog i julmarknaden var det lite mer allvar. Ung Företagsamhet-företagen fanns, bland de totalt 100-talet utställarna, med för att sälja sina produkter.

Unga företagare
Fanny Lindgren och Lisa Säfsten från Midgårdsskolan var två av dessa företagare som tillsammans med ytterligare två kamrater försökte locka besökare till sin "Socker-chock"-shop.
De manga- och japankinspirerade tjejerna sålde godis och mangaböcker. Men för dem är det inte enbart business.
- Vi har varit på mangakonvent tidigare, och tänker åka på fler, försäkrar Fanny och Lisa.

Fikapaus
Barn och vuxna trängdes bland marknadsstånden där hantverk, honung, julprydnader, karameller, tunnbröd, glögg och annat fanns till salu.

Många tog också chansen till en fikapaus i julstressen, och att köpa en  julblomma, eller två. Det gick också an att få en liten ridtur eller titta in i stallarna.

Inger Nilsson
Västerbottens Kuriren
Inger.nilsson@vk.se

Hade du nytta av informationen?
(4 röster)

Sidan granskad av

Siv Andersson

2008-12-15 11.03

Umeås kommunala skolor har behöriga lärare, specialpedagoger, skolsköterskor, kuratorer, skolläkare, studievägledare, IT-tekniker, idrottshallar, skolbibliotek — och allt annat som behövs för att ditt barn ska få chansen att utvecklas efter sina förutsättningar.