Demobild

Sommar på Forslunda

Under tiden 26 juni till 11 augusti välkomnar vi till en sommar på Forslunda med barn- och familjeaktiviteter, sommarcafé, gårdsbutik och Bo på Lantgård.

Sommar på Forslunda är öppet vardagar klockan 10-16, stängt lördag-söndag. Gratis parkering.

Aktiviteter - Vi har veckotema med olika program varje dag. Vi bjuder barnfamiljer till nya upplevelser samtidigt som de lär om de svenska djuren på gården! Årets nyhet är lantbrukssafari.

Lilla Forslunda - Miniatyrbyn Lilla Forslunda är en gammeldags bondby med mangårdsbyggnad, ladugård och bagarstuga i skala 1:3. Här kan barnen leka inomhus med att pyssla i köket, så fröer, hoppa i hö, med mera. Utomhus finns en lekhäst för de små barnen.

För hela familjen - Det finns lusthus och sittplatser runt om på Forslunda. En häcklabyrint finns också under uppväxt. Vi vill att hela familjen ska samlas på Forslunda, kring lek, lärande, aktiviteter och avkoppling.

Sommarcafé – här finns fika och lättare luncher.

Gårdsbutiken – här finns gårdens produkter (grönsaker, växter och kött).

Närmiljön Forslunda

Det finns tillgång till fiske i Tvärån, vandringsleder i närheten och cykeluthyrning (cirka 5 km cykelväg in till Umeå centrum), samt flera grillplatser med ved.

På Forslunda finns ladugård, svinhus, smådjurshus, häststall, hundhall och flera växthus. Utomhus finns stora ytor för plantering och anläggning av växter. Frilandsodlingen bedrivs både ekologiskt och konventionellt.

Hade du nytta av informationen?
(7 röster)
Demobild

Rektorsvillan är öppen måndag-fredag klockan 10-16.

Nike är ansvarig samordnare

Forslundagymnasiet
Forslunda 1
905 91 UMEÅ
Tel 090-16 41 60
Fax 090-77 26 94
E-post:
forslundagymnasiet
@umea.se

Sidan granskad av Andreas Moberg

2017-06-27

Umeås kommunala skolor har behöriga lärare, specialpedagoger, skolsköterskor, kuratorer, skolläkare, studievägledare, IT-tekniker, idrottshallar, skolbibliotek — och allt annat som behövs för att ditt barn ska få chansen att utvecklas efter sina förutsättningar.