Demobild

Sommarläger med djur

Går du i årskurs 7 eller 8 och gillar djur? Nu har du chans att vara med på sommarens smådjursläger eller lantbruksläger! Lägren är måndag till onsdag 26-28 juni.

Lantbruksläger

Att jobba inom lantbruk och med djur ger mycket, mer än bara en försörjning för bönderna. Man mår bra eftersom man är nära djur och natur. Under lantbrukslägret får du vara i ladugården och kanske får du en kalv som bästa kompis. Du får prova att mjölka kor och köra traktor. Fåren och lammen är ulliga och gulliga, och grisarna ger ett arbete med knorr!

”Roligt och lärorikt att vara på lantbruksläger”

”Det bästa var att få vara med kalvarna”

Smådjursläger

Under smådjurslägret får du vara i smådjurshuset och lära dig de dagliga sysslorna. Du träffar bland annat marsvin, sköldpaddor, ormar, sällskapsfåglar, kaniner och möss. Du lär dig att ta hand om djuren, du får följa med och ta del av den dagliga skötseln, matning och miljöberikning.

”Ledarna var superduktiga och snälla.”

”Det bästa var att få lära känna djuren och nya människor.”

Mer information

Som alla bra sommarläger så har vi också ett spännande och hemligt äventyr! Då är alla lägerdeltagare tillsammans.

Vi kommer vara utomhus den mesta tiden, så rejäla kläder är nödvändigt. Vi skickar utrustningslista och program några veckor innan lägret börjar. Övernattning blir i skolans elevhem. Det kommer att finnas personal nattetid. Inga förkunskaper krävs.

Hade du nytta av informationen?
(13 röster)
Demobild

Det är platser kvar på Lantbrukslägret, så vi tar fortfarande emot anmälningar.

Sommarlägret kostar 950 kr.

Mejla din anmälan till forslundagymnasiet@umea.se.
Ange lägerdeltagarens namn, personnummer, skola och klass, mobilnummer samt ev mejladress och specialkost. Ange även vårdnadshavens namn, mobil och mejladress. Du får bekräftelse via mejl om du kommer med på lägret och hur du ska betala.

Har ditt barn någon form av särskilda behov eller behöver extra stöd som vi behöver veta för att lägret ska bli så bra som möjligt, tveka inte att kontakta oss. Tillsammans försöker vi hitta ett alternativ som fungerar för er.

Forslundagymnasiet
Forslunda 1
905 91 UMEÅ
Tel 090-16 41 60
Fax 090-77 26 94
E-post:
forslundagymnasiet
@umea.se

Sidan granskad av Siv Andersson

2017-05-11

Umeås kommunala skolor har behöriga lärare, specialpedagoger, skolsköterskor, kuratorer, skolläkare, studievägledare, IT-tekniker, idrottshallar, skolbibliotek — och allt annat som behövs för att ditt barn ska få chansen att utvecklas efter sina förutsättningar.