Demobild

Från skrotbil till lyxkärra?

Två elever på Forslunda har haft ett gymnasiearbete med att renovera en gammal skrotbil. Det handlar om en Volvo 944 årsmodell från 1991.

Max Elfving och Björn Niemi har sedan i slutet av november förra året lagt ned många timmar och mycket energi på renoveringen på bilen.

Under ledning av Östen Andersson, elevassistent på gymnasiesärskolan, har Max och Björn lärt sig mycket om bilrenovering. De har gjort ALLT på bilen! Från att byta avgassystem, bromsar och bromsklossar till att fixa dörrarna, bälten, säten, växelspak, inredning, finputsning och lackförsegling på utsidan. Och förstås olja och filter samt nödvändiga inställningar.

Besiktning och försäljning

Killarna var förstås lite nervösa inför besiktningen i slutet av april. Men allt gick bra och de fick besiktningsprotokollet med resultatet: Fordonet har godkänts vid kontrollbesiktning.

Nu ska bilen säljas. Det finns en köpare och om allt går i lås säljs den redan idag!

Bra jobbat killar!

Hade du nytta av informationen?
(3 röster)
Demobild

Östen Andersson
Elevassistent
Tel 090-16 41 92 (Rektorsvillan)

Föregående nyhet
Forslundagymnasiet
Forslunda 1
905 91 UMEÅ
Tel 090-16 41 60
Fax 090-77 26 94
E-post:
forslundagymnasiet
@umea.se

Sidan granskad av Siv Andersson

2017-05-08

Umeås kommunala skolor har behöriga lärare, specialpedagoger, skolsköterskor, kuratorer, skolläkare, studievägledare, IT-tekniker, idrottshallar, skolbibliotek — och allt annat som behövs för att ditt barn ska få chansen att utvecklas efter sina förutsättningar.