Internationalisering

Dragonskolan har ett långt samarbete och utbyte med skolor i världen. Genom arbetet med internationalisering ska vi förbereda eleven för ett framtida liv i en internationell värld men även utveckla förståelsen för och kunskaperna om människors olika kulturer och levnadsvillkor.

Erasmus +

InterClass har sökt och blivit beviljade medel från Erasmus+ för att under tre år bedriva ett projekt om hållbart leverne. Under rubriken Conscious Living kommer InterClass-elever att arbeta med gymnasieelever från Nederländerna, Finland och Italien, delvis här och delvis i Nederländerna.

Om du vill veta mer, kontakta Lena Tegström.

Danmark


Elevpraktikprojekt inom mejeri. Eleverna deltar 10 veckor i skolundervisning. Erbjuds elever som går på el och energiprogrammet med inriktning automation. 16 elever väljs ut i samråd med lärare, elever och föräldrar enligt en kravspecifikation

Finland


Erfarenhetsutbyte i Helsingfors för lärare/tränare och rektor gällande kombinationen idrott- och studierverksamhet.

Ghana


Elevpraktikprojekt med olika skolor i Kapandu och Accra. Erbjuds elever på Barn- och Fritidsprogrammet samt Bygg- och anläggningsprogrammet.
Läs mer

Guatemala


Elev- och lärarutbyte. Erbjuds elever som väljer att skriva om projektet i sitt projektarbete och har spanskakunskaper motsvarande spanska 5.
Läs mer

Spanien


Elev- och lärarutbyte med Institut La Laguna i Fuengirola. Erbjuds elever som läser spanska 5.
Läs mer

Tanzania


Dragonskolans Tanzaniaförening har en mångårig tradition av samarbete med skolor i Mninin. Ansökan är öppen för alla intresserade elever.
Läs mer

Tyskland


Elevutbytesprojekt med vår vänort Würzburg som erbjuds elever som läser fortsättningskurser i tyska. Elever bor i familj och deltar i skolundervisning.
Läs mer

USA


Elevutbyte med John Bapst Memorial High School, Bangor, Maine som främst riktar sig till tredjeårselever inom NA och IC-programmen.
Läs mer
Hade du nytta av informationen?  
(26 röster)
Kontakt
Stellan Andersson
rektor
090-16 24 07
mejl

Innehåll

Dragonskolan
Dragongatan 1
903 22 UMEÅ
Tel: 090-16 24 20
dragonskolan@umea.se

Sidan granskad av Stina Andersson

2014-10-01

Umeås kommunala skolor har behöriga lärare, specialpedagoger, skolsköterskor, kuratorer, skolläkare, studievägledare, IT-tekniker, idrottshallar, skolbibliotek — och allt annat som behövs för att ditt barn ska få chansen att utvecklas efter sina förutsättningar.