Sidan granskad av Johan Lagrelius

2016-05-02 15.32

Välkommen till Dragonskolan!

Dragonskolan är Umeås största mötesplats för ungdomar!
Hos oss möter du 2 000 skolkamrater i en nyligen renoverad byggnad. Vi har ett brett utbud av program, kurser och tillval som gör att du får möjlighet att forma din egen utbildning. Vi erbjuder bra och tidsenlig undervisning och trivsam miljö i moderna lokaler.

Brett utbud

Dragonskolan är en av Sveriges största gymnasieskolor och vi har också Umeås finaste skollokaler! Vi har den otroliga Mitten där det bland annat finns cafeteria, en scen där det ofta händer saker och en stor härlig trappa där många samlas.

Här hittar du ett brett utbud av program och inriktningar. Vi har faktiskt nästan allt och du har alltid möjlighet att läsa in högskolebehörighet inom alla våra utbildningsprogram. Varje dag är vi många som tillsammans arbetar för att utbilda framtidens snickare, naturvetare, barnskötare, elitidrottare, elektriker, frisörer med mera. Alla behövs. Alla får plats.

Dragonskolans Elitidrottsgymnasium

Genom bildandet av Dragonskolans Elitdrottsgymnasium vill vi skapa Sveriges bästa elitidrottsutbildning. Utöver dessa utbildningar erbjuder Dragonskolan även specialisering inom Idrott och Hälsa  (specialidrott). Vi har lång erfarenhet av att kombinera idrott och studier och är en av Sveriges största skolor inom idrottsutbildningar.

Dragonskolans Teknikcenter

I oktober 2012 invigdes Dragonskolans Teknikcenter som satsar på att skapa Sveriges bästa arena för teknikutbildning. Här tar du del av den senaste och mest verksamhetsnära tekniken och miljön. Allt i ett nära samarbete med näringslivet och industrin.

Hade du nytta av informationen?  

(191 röster)
Kontakt

Servicecenter
090-16 24 20
mejl

Till Dragonskolan [kartlänk]

Med buss

Ta buss 1 mot Umedalen
eller buss 7 mot Rödäng.

Gå av vid hållplatsen: Smedsgatan eller Dragonskolan.

Sidan granskad av Johan Lagrelius

2016-05-02 15.32

Umeås kommunala skolor har behöriga lärare, specialpedagoger, skolsköterskor, kuratorer, skolläkare, studievägledare, IT-tekniker, idrottshallar, skolbibliotek — och allt annat som behövs för att ditt barn ska få chansen att utvecklas efter sina förutsättningar.