Dragonskolan

Sidan granskad av Marie Nygren

2016-08-23 08.23

För föräldrar

Kontakten med hemmet är en viktig del av Dragonskolans verksamhet. Det är viktigt att du som förälder/vårdnadshavare känner dig delaktig och uppdaterad om hur din ungdom har det i skolan.

Frågor om studier

Har du direkta frågor om studier börjar du med att kontakta mentorn eller rektor. Du kan också ta kontakt med våra duktiga elevteam: specialpedagogerna, kuratorerna, studie- och yrkesvägledarna och skolsköterskorna. Kontaktuppgifter till dem hittar du under fliken "Kontakta oss" tillsammans med telefonnummer och e-post till alla som arbetar på skolan.

Sjukanmälan

Vårdnadshavare (för omyndig elev) eller myndig elev gör sjukanmälan alternativt frånvaroanmälan. Läs mer här.

Föräldramöte i åk 1

Alla vårdnadshavare till elever i år 1 inbjudes under september till en träff där kontaktvägarna mellan hemmet och skolan klargörs.

Utvecklingssamtal

Varje termin bjuds alla elever och vårdnadshavare in till utvecklingssamtal som beräknas ta 30 minuter. Vid utvecklingssamtalet samtalas kring elevens självvärdering i förhållande till lärarnas bedömning, samt elevens upplevda studiesituation. Samtalet resulterar i en dokumentation, som innehåller en överenskommelse inför det fortsatta arbetet (görs av eleven hemma).

Hade du nytta av informationen?

(176 röster)
På gång

v 8

tisdag 21 februari
De politiska partierna besöker Dragonskolan kl. 14-15

onsdag 22 feb

Värdegrundsdag för åk 1 & 2

Öppet hus på Umeå Universitet för åk 3

v 9

fredag 3 mar
Blixtlåsfinal regionalt

v 10

Sportlov

Studentexamen 2017  Torsdag 15 juni kl. 11
(för samtliga åk 3 & 4-elever). Utspringet sker på skolans södra sida mot Dragongatan.

Läsårstider

Servicecenter
mejl

Sidan granskad av Marie Nygren

2016-08-23 08.23

Umeås kommunala skolor har behöriga lärare, specialpedagoger, skolsköterskor, kuratorer, skolläkare, studievägledare, IT-tekniker, idrottshallar, skolbibliotek — och allt annat som behövs för att ditt barn ska få chansen att utvecklas efter sina förutsättningar.