Dragonskolan

Sidan granskad av Marie Nygren

2016-08-23 08.23

För föräldrar

Kontakten med hemmet är en viktig del av Dragonskolans verksamhet. Det är viktigt att du som förälder/vårdnadshavare känner dig delaktig och uppdaterad om hur din ungdom har det i skolan.

Frågor om studier

Har du direkta frågor om studier börjar du med att kontakta mentorn eller rektor. Du kan också ta kontakt med våra duktiga elevteam: specialpedagogerna, kuratorerna, studie- och yrkesvägledarna och skolsköterskorna. Kontaktuppgifter till dem hittar du under fliken "Kontakta oss" tillsammans med telefonnummer och e-post till alla som arbetar på skolan.

Sjukanmälan

Vårdnadshavare (för omyndig elev) eller myndig elev gör sjukanmälan alternativt frånvaroanmälan. Läs mer här.

Föräldramöte i åk 1

Alla vårdnadshavare till elever i år 1 inbjudes under september till en träff där kontaktvägarna mellan hemmet och skolan klargörs.

Utvecklingssamtal

Varje termin bjuds alla elever och vårdnadshavare in till utvecklingssamtal som beräknas ta 30 minuter. Vid utvecklingssamtalet samtalas kring elevens självvärdering i förhållande till lärarnas bedömning, samt elevens upplevda studiesituation. Samtalet resulterar i en dokumentation, som innehåller en överenskommelse inför det fortsatta arbetet (görs av eleven hemma).

Hade du nytta av informationen?

(170 röster)
På gång

v.34

tisdag 23 aug
Upprop åk1

onsdag 24 aug
Miljölyftet åk 1

torsdag 25 aug
Upprop åk 2-4 och Gymnasiesärskolan

fredag 26 aug
Mentorns dag

Läsårstider

Servicecenter
mejl

Sidan granskad av Marie Nygren

2016-08-23 08.23

Umeås kommunala skolor har behöriga lärare, specialpedagoger, skolsköterskor, kuratorer, skolläkare, studievägledare, IT-tekniker, idrottshallar, skolbibliotek — och allt annat som behövs för att ditt barn ska få chansen att utvecklas efter sina förutsättningar.