Skolstart

Välkommen som ny elev till Dragonskolan! Och välkommen tillbaka till alla er som börjar årskurs 2, 3 och 4.

Måndag 21 augusti välkomnar vi alla elever i årskurs 1 till aulan för upprop kl. 09.00, 10.00 eller 11.00 beroende på vilket program du ska gå. (det kommer att finnas skyltar på skolan som visar var Aulan ligger, så känn lugnet).

Obs! Om du kommit in på Dragonskolans Elitidrottsgymnasium har du upprop kl. 11.00 oavsett vilken program du ska gå.

Upprop för årskurs 2, 3 och 4 sker onsdag 23 augusti kl. 08.20 enligt schema nedan.

Om du är ny elev på skolan är det många praktiska saker som ska ordnas. Du ska fotas till ditt skolkort, hämta ut läromedel och busskort och en hel del annat.
Här hittar du all information som du behöver för att förbereda dig inför skolstarten.

Måndag 21 augusti - upprop åk 1 i Aulan

09.00

El- och energiprogrammet, Ekonomiprogrammet, Industritekniska programmet, Lärlingsutbildningen och Teknikprogrammet

.

10.00

Bygg- och anläggningsprogrammet, Samhällsvetenskapsprogrammet, VVS- och fastighetsprogrammet

11.00

Barn- och fritidsprogrammet, Hantverksprogrammet, Naturvetenskapsprogrammet, Dragonskolans Elitidrottsgymnasium, RH-gymnasiet

Porträttfotografering åk 1 (till skolkorten) sker under dagen

Tisdag 22 augusti

Introduktionsdag för åk 1 (Miljölyftet)

Onsdag 23 augusti

08.20

Upprop för årskurs 2-4 (salar kommer senare)

.

10.00

Undervisning enl. schema för samtliga elever

Obs!
Om du inte kan komma på uppropet behöver du anmäla det till oss. Kontakta Servicecenter per telefon 090-16 24 20 för att inte mista din plats.

Avtal och blanketter

Nedan följer viktiga blanketter som du och din vårdnadshavare behöver läsa igenom och skriva under. Övriga blanketter kan du ta med till skolan under din första dag.

Ansökan om busskort:
Har du mer än sex kilometer från din bostad (där du är folkbokförd) till skolan, så har du rätt till skolskjuts. Ansök om busskort senast 16 augusti så att du kan få ditt busskort redan första skoldagen. Innan du fått ditt busskort måste du betala bussresorna själv.

Läs mer om busskort kontrollera om du har rätt att ansöka

Avtal för lån av dator och läromedel (Obs! Obligatoriskt):
Under din gymnasietid får du låna en bärbar dator av skolan. För att du ska kunna hämta ut din dator behöver både du och din vårdnadshavare ha läst och skrivit under Umeå kommuns IT-avtal. Ni behöver också läsa igenom och skriva under biblioteksavtalet, som behövs för lån av böcker och läromedel.

IT-avtal
Biblioteksavtal

Specialkost:
På Dragonskolan kan du alltid välja ett vegetariskt alternativ. Föranmälan till vegetarisk kost behövs inte. Om du önskar äta vegankost eller annan specialkost måste du lämna ifylld blankett "Ansökan om specialkost" till produktionsledaren eller dietkocken på Dragonskolan.

Mer info om specialkost och länk till blankett

Sjukanmälan och frånvaro:

Myndig elev eller vårdnadshavare (till omyndig elev) gör sjuk- eller frånvaroanmälan via lärplattformen Lärum eller via telefon 090-16 64 00.

Skolfotografering för årskurs 1-4:
Alla elever och klasser i årskurs 1 erbjuds porträtt- och gruppfoto. Årskurs 2-4 fotograferas för gruppfoto. Information om vilken tid som din klass ska fotograferas hittar du i ditt schema.

Föräldramöte för årskurs 1:

Föräldramöte för åk 1 kl. 18.30. Samling i Mitten.

Mån 18/9

Tis 19/9

Ons 20/9

OBS! Om din ungdom går Dragonskolans Elitidrottsgymnasium har du föräldramöte mån 18/9 oavsett vilket program din ungdom går.

Välkommen till oss på Dragonskolan!

Hade du nytta av informationen?
(95 röster)

Dragonskolan
Servicecenter
mejl

Nervös inför skolstarten? Se William ladda inför uppropet

Sidan granskad av Marie Nygren

2017-06-28

Umeås kommunala skolor har behöriga lärare, specialpedagoger, skolsköterskor, kuratorer, skolläkare, studievägledare, IT-tekniker, idrottshallar, skolbibliotek — och allt annat som behövs för att ditt barn ska få chansen att utvecklas efter sina förutsättningar.