Sjukanmälan och frånvaro

Det är viktigt att du anmäler all form av frånvaro från skolan. Frånvaro utan giltig anledning accepteras inte. Det kan både påverka din chans att uppnå bra betyg och innebära förändringar kring din rätt till studiemedel via CSN.

Vårdnadshavare (till omyndig elev) eller myndig elev gör sjukanmälan eller frånvaroanmälan via lärplattformen Lärum eller per telefon 090-16 64 00, se nedan.

Om en elev blir sjuk under skoldagen kan eleven även anmäla detta till sin mentor eller till Servicecenter.

Skolan kan vid behov begära att eleven styrker sin sjukfrånvaro med giltigt intyg.

Frånvaroanmälan:

1. Telefontjänst

• Ring 090-16 64 00
  • Ange elevens personnummer
  • Personnumret ska anges på följande sätt: ÅÅMMDDNNNN
    Exempel: 9908148514

Bra att känna till
    Frånvaroanmälan via telefontjänsten registrerar frånvaro för en heldag i taget. Om man ringer efter klockan 12:00 kommer frånvaro att registreras för följande heldag.

2. App för Skola24

• Registrera ett användarkonto till Skola24 Mobilapp på adressen: umea.skola24.se
  • Ladda sedan ned appen Skola24 Mobilapp till smartphone eller läsplatta via App Store eller Google Play.
  • Ange domänen umea.skola24.se
  • Skriv in ditt användarnamn och lösenord

3. Logga in via www.umea.se/larum

Vårdnadshavare når Skola24 Frånvaro från www.umea.se/larum.

• Välj "Frånvaro" om du vill komma direkt till tjänsten Skola24 Frånvaro
  • Om du väljer att logga in i Lärum under "Alla tjänster" finner du tjänsten Skola24 Frånvaro i menyn under ditt barn

Ledighetsansökan

I arbetet med att främja närvaro är Dragonskolan ytterst restriktiv med att bevilja ledighet från undervisningen. Rektor kan enligt gymnasieförordningen bevilja kortare ledigheter för enskilda angelägenheter.

Fullständigt ifylld ansökan lämnas till ansvarig mentor för individuell prövning senast 14 dagar före planerad ledighet.

Hade du nytta av informationen?
(20176 röster)

Dragonskolan
Dragongatan 1
903 22 UMEÅ
dragonskolan@umea.se

Sidan granskad av Marie Nygren

2016-08-15

Umeås kommunala skolor har behöriga lärare, specialpedagoger, skolsköterskor, kuratorer, skolläkare, studievägledare, IT-tekniker, idrottshallar, skolbibliotek — och allt annat som behövs för att ditt barn ska få chansen att utvecklas efter sina förutsättningar.