Välkommen till Backens skola

Är du intresserad av musik?
Klicka här för att se vår informationsfilm!

Nu är det vår på Backens skola!

Vilken fantastisk friluftsdag vi hade på Bräntberget! Alla barn var så duktiga!

Nicole and Victoria have been visiting our school for three weeks. They are studying to become teachers in Australia.

Under v. 7 spred åk 5 glädje och skratt genom sin teater "En dag på biblioteket". En helt fantastiskt rolig och proffsig föreställning!

På Alla hjärtans dag bjöd Veronica och Johanna i köket på en smarrig efterrätt!

Högtidlig och festlig invigning av Kulturhuvudstadsåret 2014! Många kom för att lyssna till och vara med i sång, musik och dans på Backens skola.

Blankett för anmälan till "Umeå musikklasser!PDF

2014 är inte bara musikklassernas 20-åriga jubileumsår utan även Umeås kulturhuvudstadsår. Det vill vi fira bl.a genom att starta "Umeå Musikklassers Vuxenkör", en kör som vänder sig till f.d. musikklasselever, föräldrar till barn i nuvarande 4-9m samt till Backens skolas & Grubbeskolans personal. Välkomna till en dryg timmes körsång i Grubbeskolans aula onsdag 29/1 kl 19! Vi träffas sedan varannan onsdag (udda veckor) under vårterminen.

Julavslutning i Backens kyrka 20/12-13

Bilder från musikklassernas julkonsert 2013:

Bilder från vår pysseldag i december:

4m och 5m bjöd tidigare under terminen in föräldrar, syskon och annan släkt till musikcafé. Där sjöng barnen ett flertal vackra och roliga sånger av Lennart Hellsing.

6m i Fair ground

6m sjöng och agerade i "Fair Ground" tillsammans med Looptroop Rockers, Ayla Adams, Cleo, Seinabo Sey, dansare från Balettakademin och hela symfoniorkestern.

Här kan du lyssna på föreställningen!

Foto: Mikael Lindberg/Sveriges radio

Vecka 39 hade vi läsvecka på skolan!

Eleverna bjöds under läsveckans sista dag på en teaterföreställning om Alfons Åberg. Medverkade gjorde personal från skolan.

Umeåseger i ICA Miniallsvenskan

En välspelad final satte punkt för 2013-års upplaga av ICA Miniallsvenskan. Backenskolan från Umeå besegrade Landsbro skola från Vetlanda med 9-4 i finalen. Stor segerorganisatör var David Eriksson som svarade för sex mål i matchen.

- Det var riktigt kul och vi spelade bra idag, i alla fall i andra halvlek, säger matchhjälten David som spelar bandy i Umedalens IF.

- Vi åker mycket skridskor och har kul ihop, säger David.
FOTO: STEFAN SJÖDIN

Backens skola
Backenvägen 107-109

Sidan granskad av

Johanna Fahlén

2014-03-27 12.12

Umeås kommunala skolor har behöriga lärare, specialpedagoger, skolsköterskor, kuratorer, skolläkare, studievägledare, IT-tekniker, idrottshallar, skolbibliotek — och allt annat som behövs för att ditt barn ska få chansen att utvecklas efter sina förutsättningar.