Är du intresserad av att börja på vår skola:

Fyll i en intresseanmälan genom att klicka här

Välkommen till Backens skola

Rocka sockorna!

På fredag är det olikfärgade strumpor som gäller :)  Se nedan ett brev från och ett inslag om den tjej som startade detta!

Annorlunda är bra! Annorlunda är roligt!

Jag heter Nathea och jag vill utmana alla skolor och alla arbetsplatser (och alla andra som vill)! Hjälp mig visa att det är bra att vara annorlunda! Fredagen 20 mars vill jag att vi ska hjälpas åt att hylla våra olikheter. Jag vill att andra också ska förstå hur roligt det är med annorlunda.

Jag är tio år och min storasyster Noelle har downs syndrom. Min syster är annorlunda. Och hon är världens bästa storasyster. Jag är stolt över Noelle, hon är rolig. Jag blir ledsen när jag hör fula ord om andra människor.

Nu gör vi skolan och världen mer färgglad och mer kärleksfull! Hjälp mig göra den här skoldagen till en rolig dag full av färger! Hjälp mig fylla FB och Instagram med fötter i regnbågens alla färger! Dra på dig olika sockor du också och dela detta till alla du känner! Alla är välkomna att vara med!

Hälsningar Nathea Anemyr genom mamma Erica Rinaldo

#rockasockorna

Backens skola klass 5 är klara för TV-finalen i "Vi i femman"! Ett stort grattis till Igor och Tyra och alla stöttande och peppande klasskamrater!

Följ klassens resa i Malmö här

Se segerjublet nedan:

Är du intresserad av musik? Sök till Umeå Musikklasser hos oss på Backens skola. Vi har platser kvar i blivande åk 4 och utökar platserna i blivande åk 6. Sök genom att fylla i formuläret nedan:

Anmälan om byte av kommunal grundskola

Under rubriken "önskemål om skola" skriver du:
"Backens skola - Umeå musikklasser"

Vill du söka till oss på Backen men inte gå musikklass går det givetvis också bra! Använd då samma blankett.

______________________________________________________

Här nedan kan du se Umeå musikklassers informationsfilm:

Julkonsert 16 december, fantastisk stämning och vackra julsånger av musikklasselever åk 4-9.

Klass 5M medverkade med vacker sång i slutscenen av föreställningen ÄGD

Fredrik Lindström och Henrik Schyffert tackade för 5M:s insats

Fredagen den 21/11 hade vi stor invigning för vårt nya uterum

Barns och ungas rätt till kultur är prioriterat i kulturpolitiken. Kulturrådets satsning på Skapande skola är tänkt att stärka samverkan mellan skolan och det professionella kulturlivet. Målet är att eleverna ska få tillgång till kulturens alla uttrycksformer och att deras möjligheter till eget skapande ökar.

Åk 2 på Backens skola har genom denna satsning fått träna dans på Balettakademien. Här kommer ett smakprov från vad de lärt sig:

Årets "Skolans dag" var fantastisk i det fina vädret. Det var full fart på brännbollen på Musköten och roliga stationer på skolgården. Otroligt duktiga sexor tog hand om de små på ett mycket bra sätt! En lyckad dag!

Veronica och Johanna i köket bjöd alla på skolan på bullar och saft på uppropsdagen i augusti! Vilken fest!

Smakprov från musikklassernas Jubileumskonsert i juni

I mitten av maj bjöd musikklasseleverna in föräldrar, släkt och vänner till musikcafé. Så här lät det då:

Musikklasserna övar för fullt inför Jubileumskonserten 7/6. Här tillsammans med kompositören och tidigare musikklasseleven Rosalie Grankull.

Backens skola
Backenvägen 107-109

Sidan granskad av

Johanna Fahlén

2015-03-18 21.33

Umeås kommunala skolor har behöriga lärare, specialpedagoger, skolsköterskor, kuratorer, skolläkare, studievägledare, IT-tekniker, idrottshallar, skolbibliotek — och allt annat som behövs för att ditt barn ska få chansen att utvecklas efter sina förutsättningar.