Välkommen till Backens skola

Barns och ungas rätt till kultur är prioriterat i kulturpolitiken. Kulturrådets satsning på Skapande skola är tänkt att stärka samverkan mellan skolan och det professionella kulturlivet. Målet är att eleverna ska få tillgång till kulturens alla uttrycksformer och att deras möjligheter till eget skapande ökar.

Åk 2 på Backens skola har genom denna satsning fått träna dans på Balettakademien. Här kommer ett smakprov från vad de lärt sig:

Årets "Skolans dag" var fantastisk i det fina vädret. Det var full fart på brännbollen på Musköten och roliga stationer på skolgården. Otroligt duktiga sexor tog hand om de små på ett mycket bra sätt! En lyckad dag!

Veronica och Johanna i köket bjöd alla på skolan på bullar och saft på uppropsdagen i augusti! Vilken fest!

Smakprov från musikklassernas Jubileumskonsert i juni

I mitten av maj bjöd musikklasseleverna in föräldrar, släkt och vänner till musikcafé. Så här lät det då:

Musikklasserna övar för fullt inför Jubileumskonserten 7/6. Här tillsammans med kompositören och tidigare musikklasseleven Rosalie Grankull.

Backens skola
Backenvägen 107-109

Sidan granskad av

Johanna Fahlén

2014-10-17 13.08

Umeås kommunala skolor har behöriga lärare, specialpedagoger, skolsköterskor, kuratorer, skolläkare, studievägledare, IT-tekniker, idrottshallar, skolbibliotek — och allt annat som behövs för att ditt barn ska få chansen att utvecklas efter sina förutsättningar.