Är du intresserad av att börja på vår skola:

Fyll i en intresseanmälan genom att klicka här

Välkommen till Backens skola

Julkonsert 16 december, fantastisk stämning och vackra julsånger av musikklasselever åk 4-9. Nu är det snart dags för nya elever att börja hos oss. Vi har informationsmöte för åk 4-6 den 20 januari kl 18.30 i Backens Skolrestaurang. 2 februari bör din ansökan vara inne. Välkommen!

Backens skola år 5 har gått vidare i "Vi i femman"!

Se mer info (samt spelprogram)

Klass 5M medverkade med vacker sång i slutscenen av föreställningen ÄGD

Fredrik Lindström och Henrik Schyffert tackade för 5M:s insats

Fredagen den 21/11 hade vi stor invigning för vårt nya uterum

Är du intresserad av musik? Sök till Umeå Musikklasser hos oss på Backens skola. Vi har platser kvar i blivande åk 4 och utökar platserna i blivande åk 6. Sök genom att fylla i formuläret nedan:

Anmälan om byte av kommunal grundskola

Under rubriken "önskemål om skola" skriver du:
"Backens skola - Umeå musikklasser"

Vill du söka till oss på Backen men inte gå musikklass går det givetvis också bra! Använd då samma blankett.

______________________________________________________

Barns och ungas rätt till kultur är prioriterat i kulturpolitiken. Kulturrådets satsning på Skapande skola är tänkt att stärka samverkan mellan skolan och det professionella kulturlivet. Målet är att eleverna ska få tillgång till kulturens alla uttrycksformer och att deras möjligheter till eget skapande ökar.

Åk 2 på Backens skola har genom denna satsning fått träna dans på Balettakademien. Här kommer ett smakprov från vad de lärt sig:

Årets "Skolans dag" var fantastisk i det fina vädret. Det var full fart på brännbollen på Musköten och roliga stationer på skolgården. Otroligt duktiga sexor tog hand om de små på ett mycket bra sätt! En lyckad dag!

Veronica och Johanna i köket bjöd alla på skolan på bullar och saft på uppropsdagen i augusti! Vilken fest!

Smakprov från musikklassernas Jubileumskonsert i juni

I mitten av maj bjöd musikklasseleverna in föräldrar, släkt och vänner till musikcafé. Så här lät det då:

Musikklasserna övar för fullt inför Jubileumskonserten 7/6. Här tillsammans med kompositören och tidigare musikklasseleven Rosalie Grankull.

Backens skola
Backenvägen 107-109

Sidan granskad av

Johanna Fahlén

2014-12-18 21.59

Umeås kommunala skolor har behöriga lärare, specialpedagoger, skolsköterskor, kuratorer, skolläkare, studievägledare, IT-tekniker, idrottshallar, skolbibliotek — och allt annat som behövs för att ditt barn ska få chansen att utvecklas efter sina förutsättningar.