Ålidhemsskolan F-9

48

Prao åk9

49

NTI - besök Waldorfgymns.

50

51

JulcupenPDF

52

"Årskurs 7 har under några veckor jobbat med temat skogen och deltagit i en tävling som Skogen i skolan anordnat med namnet "Skogens mästare".

I Västerbotten så var det 16 klasser som deltog i tävlingen och fyra klasser gick till final. Både 7a och 7b gick till final och ett lag bestående av två tjejer och två killar från varje klass åkte till Burträsk Naturbruksgymnasium onsdag den 22/10 och tävlade.

Finaltävlingen bestod av både praktiska och teoretiska övningar.

Klasserna fick bl.a. svara på frågor om Allemansrätten, namnge olika skogsverktyg, göra upp eld och lösa kluriga tankenötter. Efter alla deltävlingar så stod 7a som vinnare och 7b kom på tredje plats.

7a vann 10000 kr till sin klasskassa och 7b vann 3000 kr."

Höstterminens schema hittar du under länken Schema i rutan Verktyg och tjänster till höger. Välj klass uppe till vänster, och vecka uppe till höger!

Observera att det kan bli ändringar under de första veckorna, och det schema som länken visar till kan komma att ändras varje dag.

Även schemabrytande aktiviteter kommer att läggas in så elever och föräldrar kan se vad som är på gång.

LÄXLÄSNING / STUDIEHJÄLP:

Varje tisdag kl 14.30-16.00 i sal 2101! Där finns lärare som hjälper dig, oavsedd vilket eller vilka ämnen det gäller - och sen bjuder vi på lite fika också. TA CHANSEN!

I fokus

Information om ogiltig frånvaroPDF

Ålidhemsskolan
Lärarstråket 1

Sidan granskad av

Erik Johansson

2014-11-21 13.20

Umeås kommunala skolor har behöriga lärare, specialpedagoger, skolsköterskor, kuratorer, skolläkare, studievägledare, IT-tekniker, idrottshallar, skolbibliotek — och allt annat som behövs för att ditt barn ska få chansen att utvecklas efter sina förutsättningar.